Kahreden taciz açıklaması: Karşı koyamadım...

Kahreden taciz açıklaması: Karşı koyamadım...

Ankara'da cinsel saldırıya uğradığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduktan yaklaşık 1 hafta sonra yaşamına son veren Eda Nur Kaplan'ın ifadesi ortaya çıktı.

Eda Nur, ifadesinde uğradığı cinsel saldırıya "yarı baygın olduğu için karşı koyamadığını" söyledi.

'ENGEL OLAMADIM..'

Yakın arkadaşı S.F. de "Eda Nur cinsel saldırıya uğradıktan sonra sürekli 'Yarı baygındım, engel olamadım, çırpınamadım' diyordu" şeklinde konuştu.

Eda Nur Kaplan, ifadesinde şüpheli Yusuf G. ile olaydan bir hafta önce sosyal medyada tanıştığını, buluştukları bir eğlence mekanına Yusuf G.'nin kendisini 'Tayfur' olarak tanıtan şüpheli Mehmet A. ile beraber geldiğini söyledi. Ablası ve iki şüphelinin de olduğu mekanda alkol aldıklarını, daha sonra gittikleri başka bir eğlence mekanında ablası tuvalette olduğu sırada Yusuf G'nin kendisine "İyi değilsin, gel seni eve bırakayım" dediğini belirtti.

Eda Nur ifadesinde "Alkolün etkisiyle kabul ettim. O esnada ablam lavaboda olduğu için ona haber veremedim. Yusuf'un aracına bindik, Yusuf araçtayken, ‘çok alkollüsün, bu şekilde eve gitmen uygun olmaz, gel seni otele götüreyim, bir gece orada kal, sabah kendine gelince, evine gidersin' dedi. Ben de alkolün etkisiyle kabul ettim" dediği öğrenildi. Yusuf G.'nin gittikleri otel odasında "kendisine cinsel tacizde bulunduğunu, rızası olmadan zorla cinsel ilişkiye girdiğini" söyleyen Eda Nur, "Ben alkolün etkisiyle çok fazla tepki gösteremedim. Ardından Yusuf üstünü giyinerek ‘kredi kartını unutmuşum alıp geleceğim’ diyerek odadan ayrıldı. Sonra ben uyuyakalmışım. 1 saat sonra Tayfur (Mehmet A.) odaya girmiş, benim haberim yoktu. Bir anda rızam ve isteğim olmadan Tayfur benimle ilişkiye girmeye çalışıyordu" diye anlattı.

Mehmet A'nın odada kendisini cinsel ilişkiye zorladığını kaydeden genç kadın, " Yarı baygın olduğum için karşı koyamadım, sadece kendimi kasabildim. Daha sonra bana kendi telefonunu vererek 'al ablanı ara, taksiye bin ve git' dedi" ifadelerini kullandı. Eda Nur, yaşadıklarını daha sonra ablasına anlattığını ve beraber polise giderek şikayetçi olduklarını belirtti.

İNTİHAR ETTİ!

 

Eda Nur'u en son otelden alarak ablasının evine götüren taksi şoförü, verdiği ifadede genç kadının araçta "sürekli uyuduğunu ve başkalarının ona inanmayacaklarını söyleyerek sürekli ağladığını" aktardı.

Eda Nur Kaplan'ın yaşadığı cinsel saldırı sonrası polise giderek ifadede adı geçen 2 şüpheli hakkında suç duyurusunda bulunduğu, ancak şüphelilerden Mehmet A.'nın gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldığı, Yusuf G.'nin ise arandığı bildirilmişti. Kaplan, Cumartesi günü ablasının yaşadığı 15'inci kattaki bir evin balkonundan atlayarak yaşamına son vermişti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Eda Nur Kaplan'ın ölümüyle ilgili yapılan açıklamada soruşturmayı yakından takip ettiklerini, kamu davası açılması halinde müdahil olacaklarını duyurmuştu.

 

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.