Kamuda WhatsApp ve Telegram yasağı iddiasına resmi açıklama geldi!

Kamuda WhatsApp ve Telegram yasağı iddiasına resmi açıklama geldi!

Kamu kuruluşlarında WhatsApp ve Telegram'ın yasaklandığı iddia edildi. İddialara göre, popüler mesajlaşma uygulamaları WhatsApp ve Telegram kamu çalışanları tarafından kullanılamayacak. İddialara Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nden açıklama geldi.

WhatsApp ve Telegram ülkemizde oldukça yoğun bir şekilde kullanılan iki farklı mesajlaşma uygulaması. Kullanıcı sayıları milyonlarla ölçülen iki uygulama, ülkemizde kamu çalışanları tarafından da sıklıkla kullanılıyor. Hatta Kamu çalışanları, birbirleriyle daha rahat haberleşebilmek için WhatsApp grupları dahi kuruyor. Böylece WhatsApp Web üzerinden birbirilerine belge veya herhangi bir bilgi gönderimi yapabiliyor. Ancak bu gizlilik sorunlarını da beraberinde getiriyor. Milliyet'in iddialarına göre Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından hazırlanan rehber bu sorunlara yeni bir çözüm getiriyor.

KAMUDA WHATSAPP VE TELEGRAM YASAKLANDI MI?
İddialara göre kamu çalışanları WhatsApp ve Telegram gibi popüler iki mesajlaşma uygulamasını artık kullanamayacak. Bu gibi yabancı mesajlaşma uygulamaları yerine kurumun kendine ait mesajlaşma uygulaması kullanılacak. Eğer kurumun mesajlaşma uygulaması yoksa, kamudaki mesai saatleri boyunca, çalışanlardan sunucuları kurum kontrolünde olan yerli mesajlaşma uygulamalarını kullanması istenecek. Yani yerli mesajlaşma uygulamalarına geçiş önceliği olacak.

ÖZEL HAYATTA ZORUNLULUK YOK
Çalışanların özel hayatlarında ise yerli mesajlaşma uygulamaları kullanma zorunluluğu olmayacak. Kamu çalışanları özel hayatlarında WhatsApp ve Telegram'ı kullanmaya devam edebilecek. Söz konusu iddiaların ortaya çıkmasıyla birlikte kamu çalışanlarına WhatsApp yasağı, Twitter gündemine girdi.

 

vat.jpg

 

İDDİALARA CUMHURBAŞKANLIĞI DİJİTAL DÖNÜŞÜM OFİSİ'NDEN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ
WhatsApp kamuda yasaklanıyor iddialarına karşı Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nden açıklama yapıldı. Açıklamada, ''Rehberde 'Anlık Mesajlaşma Güvenliği' başlığı altında kurumsal veri ve haberleşme güvenliğinin sağlanması amacıyla yerli ve milli uygulamaların tercih edilmesi gerektiği belirtilmiştir.'' denildi.


Yabancı menşeli mesajlaşma uygulamalarının kullanımına ilişkin tedbir maddesinin, sadece gizlilik içeren kurumsal haberleşme belge paylaşımına yönelik olduğu söylenen söz konusu Açıklamada ayrıca Vatandaşlarımızın ve kamu personelimizin günlük hayatlarında kullandıkları iletişim uygulamalarına yönelik bir kısıtlama kesinlikle söz konusu değildir.'' ifadeleri kullanıldı.

 

acik.jpg

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.