Kars kaşarı almak için 120 TL. yerine 120 Bin TL. havale etti

Kars kaşarı almak için 120 TL. yerine 120 Bin TL. havale etti

Karslı bir esnaftan kaşar siparişi veren Marmarisli Eniz Okan yanlışlıkla 120 TL. yerine 120 Bin TL. havale etti. Duyarlı esnaf yanlışlığı farkeder farketmez duyarlı esnaf Hayati Mehmetoğlu tarafından sipariş ücreti düşülmeden iade edildi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde oturan Eniz Okan isimli vatandaş, Kars’ta bal ve süt ürünleri satışı yapan Hayati Mehmetoğlu adlı esnaftan, 120 TL. tutarında 1 kilo kaşar, 1 kilo gravyer, 1 kilo ceviz ve 1 kilo kayısı kurusu siparişinde bulundu. Siparişin ardından Mehmetoğlu ürünleri kargo ile Marmaris’e gönderdi. Daha sonrada müşterisini arayarak bilgilendirdikten sonra Eniz Okan, Hayati Mehmetoğlu’nun banka hesabına havale işlemi gerçekleştirdi.

 

ÖNCE ŞAKA SANDI

Bir süre sonra yanlışlıkla 120 tl yerine, 120 bin tl havale ettiğini fark eden Eniz Okan, Mehmetoğlu’nu arayarak durumu bildirdi. Mehmetoğlu ise Okan’ın şaka yaptığını sanarak inanmadığını söyledi. Okan’ın ısrarı üzerine bankadaki hesabının kontrol ederek gerçekten hesabına 120 TL. yerine, 120 bin TL. havale edildiğini anladı. Bunun üzerine duyarlı davranan Hayati Mehmetoğlu, derhal oğlu Sinan Mehmetoğlu’nu bankaya göndererek 120 bin TL.’yi alacağı olan 120 TL.’yi dahi kesmeden kendisine iade etti.

 

“KARS İNSANI BÖYLEDİR”

Hatta havale masrafını bile kendisinin ödediğini belirten duyarlı ve örnek vatandaş Hayati Mehmetoğlu; “Kars’ta hangi esnaf arkadaşımız olsa aynı davranışı sergilerdi. Sayın müşterimiz Eniz Okan benden ürünlerimizi sipariş etti. Bende kargo ile kendisine gönderdim. Daha sonrada beni arayarak yanlışlıkla 120 bin TL. hesabıma havale ettiğini söyledi. İlk önce inanamadım ve şaka yaptığını sandım. Israr edince de oğlumu bankaya göndererek, parayı derhal iade etmesini istedim. Ayrıca havale masrafı bile kesmedim. İşte Kars insanı ve esnafı böyledir. Ben değil de herhangi bir esnaf arkadaşım da aynı davranışı sergilerdi” dedi.

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.