Karşı Gazetesi kapanıyor

Karşı Gazetesi kapanıyor

Gezi olaylarının ardından Anti Kapitalist Müslümanlar eşliğinde kurulan, Cemaat'in de destek verdiği Karşı Gazetesi'nin yayın hayatı kısa sürdü. Gazete yarın son sayısını çıkartıyor.

Karşı Gazetesi, kendini "Kapitalis Müslümanlar" olarak tanımlayan Eren Erdem ve İhsan Eliaçık öncülüğünde kurulmuştu. Gazete Gezi olaylarında aktif olarak yer alan Kutlu Esendemir, Ece Zereycan ve Levent Üzümcü gibi isimleri de kadrosuna kattı. 

 

CEMAAT FİNANSE ETTİ

 

Dershanelerin kapatılması kararının ardından Hükümet ile Cemaat'in yolları ayrılınca Cemaat'in, hükümete karşı yayın yapan Karşı'yı finanse ettiği konuşuluyordu. 

YARIN SON SAYISIYLA ÇIKIYOR

 

Gazetede ilk çatlak Ak Parti'ye yakınlığı ile bilinen ve 17 Aralık yolsuzluk operasyonunda içeri alınıp daha sonra serbest bırakılan Ali Ağaoğlu'ndan reklam alınması ile başlamıştı. Bu reklamın ardından İhsan Eliaçık ile birlikte bazı isimler istifa etmişti. Son olarak da gazetenin genel yayın yönetmeni Eren Erdem istifa ettiğini duyurmuştu. Gazete bu istifalara daha fazla dayanamadı. İddialı bir çıkış yapan Karşı Gazetesi, kapandığını duyurdu. Gazete yarın son sayısı ile çıkacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.