Kaşif Kozinoğlu dosyasında flaş gelişme 11 istihbaratçı listede

Kaşif Kozinoğlu dosyasında flaş gelişme 11 istihbaratçı listede

2011'de tutuklanan ve 8 ay sonra cezaevinde hayatını kaybeden Kaşif Kozinoğlu dosyasında yeni bir gelişme yaşandı.

FETÖ’nün Türk cumhuriyetlerinde faaliyet yürüten okullarının CIA’in casusluk büroları gibi çalıştığını tespit edip raporlayınca örgütün hedefi olan MİT Orta Asya Başmüşaviri Kaşif Kozinoğlu‘nu görevde olduğu süre içinde yasadışı dinleyen FETÖ’cü istihbarat elemanları hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

FETÖ’cü eski Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer ile Erol Demirhan’ın da aralarında bulunduğu FETÖ şüphelisi 11 istihbaratçı, cezaevinde şüpheli bir biçimde hayatını kaybeden Kozinoğlu’nun telefonlarını “Kamil Kozan” sahte ismiyle dinlettiği tespit edildi.

Soruşturmanın, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün “usulsüz dinleme” suçu kapsamında suç duyurusunda bulunmasıyla başlatıldığı öğrenildi.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nce İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen Tevdii Raporu’nda; eski 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer, eski 4. Sınıf Emniyet Müdürü Erol Demirhan, eski Başkomiser Hikmet Kopar, eski Komiser Tolga Güzeltaş, eski Polis Memuru Mehmet Koçak, eski Komiser Yücel Bilgiç, eski Başkomiser Muammer Acar, eski Emniyet Amiri Mesut Yılmaz, eski Komiser Hasan Hüseyin Danacı, eski 4. Sınıf Emniyet Müdürü Hayati Başdağ ve polis memuru Ömer Ayhan isimli 11 istihbaratçı ‘hakkında soruşturma yapılması gerekenler’ sıfatıyla yer aldı.

10 AY BOYUNCA DİNLEMİŞLER

Raporun sonuç bölümünde, Ergenekon örgütü ile iltisaklandırılarak Kamil Kozan isimli şahıs tarafından kullanıldığından bahisle Necdet E. adına kayıtlı 0532 344 .. .. ve Ercan H. adına kayıtlı 0534 204 .. .. nolu GSM hatlarına ‘Kamil Kozan’ isimli şahıs tarafından kullanıldığı iddia edilerek 14 Şubat 2009 ile 17 Kasım 2009 tarihleri arasında Teknik Dinleme yapıldığı belirtildi.

Bu iki telefonun Ergenekon terör örgütü ile iltisaklandırıldığı ve bu şekilde dinlendiği kaydedildi. Ancak iki numaranın asıl kullanıcısının Kaşif Kozinoğlu olduğu, Kozinoğlu’nu Kamil Kozan isimli şahsın üzerinde dinledikleri belirtildi.

‘KAMİL KOZAN’ DİYE BİRİ YOK

Raporda, gerek İstihbarat Dairesi Başkanlığı gerekse de İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü’nden elde edilen bilgilerde ‘Kamil Kozan’ isimli bir şahsın var olduğuna dair somut bir tespitin yapılamadığı ifade edildi. Usulsüz bir şekilde gerçekte olmayan bir kişi isminin uydurularak Kozinoğlu’nun teknik dinlemeye alındığı anlatıldı. Bu teknik dinleme faaliyetinin gerçekleşmesinde ise; bilgi notu, uzatma talep yazısı gibi evraklarda ismi, imzası veya parafı olan şahısların ise 11 Emniyet Teşkilatı polisinin isim, kod adı, aidiyet numarası, sicil ve imzalarının bulunduğu belirtildi.

Savcılıkça, FETÖ’cü İstanbul eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan’ın da aralarında bulunduğu 11 istihbaratçı hakkında ‘usulsüz dinleme’ iddiası kapsamında soruşturma başlatıldı.

 

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

İlgili Haberler

Kaynak:Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.