Kedi ve köpeklere özel proje

Kedi ve köpeklere özel proje

Oyuncu Enis Arıkan ve hayvansever Sarp Dakni “Hayvan Dostu Bi‘Yer” projesiyle dikkat çekiyor

Kedi ve köpeklerin baş belası olan parazit problemine dikkat çekmek amacıyla çalışmalarına başlayan “Hayvan Dostu Bi’Yer” platformu geçtiğimiz günlerde hayvanseverlerle alanında uzman veteriner hekimleri bir araya getirdi. Oyuncu Enis Arıkan ve hayvansever Sarp Dakni’nin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte Prof. Dr. Nilüfer Aytuğ ve Veteriner Hekim Tarık Akan parazitlere karşı alınabilecek önlemler ve tedavi süreçleri konusunda faydalı bilgiler paylaştı.

Hayvanseverlerin can dostları ile birlikte katılabilmenin mutluluğunu yaşadığı etkinliğe İpek Bilgin, Seda Güven, Aslı Kızmaz, Güray Gürsel gibi isimler katıldı. Bayer Hayvan Sağlığı Türkiye Ülke Müdürü Oliver Aue ise “Hem insanların hem de evcil dostlarımızın hayat kalitelerini artırıcı çalışmalara destek olmak mutluluk verici“ dedi.

Etkinliğin ev sahiplerinden Enis Arıkan ve Sarp Dakni ise böyle bir etkinlikte hayvanseverlerle bir araya gelerek faydalı bu platformun bir parçası olmaktan çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Parazitler kan emerek beslenmeleri nedeniyle taşıdıkları hastalıkları insanlara ve kedi – köpeklere bulaştırabiliyor. Parazitlerden dört ayaklı dostlarımıza ve onlardan da bizlere bulaşabilen, leishmaniosis (halk dilinde şark çıbanı), toksokariyazis gibi bulaşıcı hastalıklar hepimizin sağlığını tehdit ediyor.

Türkiye’nin önde hocalarından Prof. Dr. Nilüfer Aytuğ, “Parazitler birçok hastalığı taşıyarak bulaştırabiliyor. Zoonoz hastalıklarının gerek hayvanlar arasında bulaşmasını, gerekse insanlara bulaşmasını önlemek için koruyucu olarak yapılan koruyucu tedaviler ile hem iç ve hem dış parazitler ile mücadele edilmesi hepimiz için oldukça önemli” dedi.

 Siyasetcafe.com

 

1508836935_enis_ar__kan.jpg

 

1508836935_enis_ar__kan_sarp_dakni_prof_nil__fer_aytu___vet_tar__k_akan.jpg

 

1508836953_pek_bilgin-002.jpg

 

1508836972_mslm0044.jpg

 

1508836980_mslm0029.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.