Kendisini 'Mesih' ilan eden Hasan Mezarcı hakkında soruşturma açıldı

Kendisini 'Mesih' ilan eden Hasan Mezarcı hakkında soruşturma açıldı

Kendisini 'Mesih' ilan eden Refah Partisi eski İstanbul Milletvekili Hasan Mezarcı hakkında soruşturma açıldı.

Kendisini 'Mesih' ilan eden Refah Partisi eski İstanbul Milletvekili Hasan Mezarcı sosyal medya hesabından bir şikayet üzerine hakkında soruşturma açıldığını duyurdu.

Mezarcı paylaşımında, "Biri, mail yoluyla şikayette bulunmuş. Emniyet ve savcı, tüm sosyal medya hesaplarımızı taramış. Suç sayılabilecek hiçbir şey bulamamış. Susmazsan, suç ihdas edip sustururuz mealinde bir soruşturma açmışlar! Anlaşılan Mesih konuşunca, Aksaray'da deprem oluyor! Görelim Mevla neyler.” ifadelerini kullandı.

2000’li yılların başında aleyhine açılan “medeni haklarını kullanma ehliyeti olup olmadığının tespiti” ile ilgili bir davada, Ankara Numune Hastanesi'nin Mezarcı için, “delizyonel hezeyan bozukluk, mistik grandiyöz tip” (sanrı) teşhisi koyduğu kamuoyuna yansımıştı.

Uzmanlara göre bu, “gerçek dışı inançlara ve düşüncelere aşırı bağlılık, olmayanları görmek ve yaşamak, kendini üstün görmek, tanrı ve peygamber gibi doğaüstü güçleri olduğuna inanmak” anlamı taşıyan psikolojik bir rahatsızlık durumu.
 

3 YIL ÖNCE EVLENDİ


Mezarcı bundan 3 yıl önce kendilerine “Havariler” diyen bir grubun “Şemame” türküsü eşliğinde halay çekip, horon tepip, göbek attığı bir düğünle Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Dr. Esin Tatlı ile evlendi. 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.