Kerkük'te flaş gelişme: Anlaştılar

Kerkük'te flaş gelişme: Anlaştılar

IKYB'nin işgalinden kurtulan Türkmen yurdu Kerkük'te önemli gelişme. Kerkük sorununu çözecek liderler bir araya geldi. Çözüm için anlaştı. Ankara'ya geliyorlar.

IKYB'nin işgalinden kurtulan Kerkük sorununun çözümü için Irak'taki bütün Şii ve Türkmen liderler liderler bir toplantı yaptı. Kerkük'ün geleceğini konuştular. Barış için prensip kararlar aldılar. Toplantıdan sonra yaptıkları açıklamada Ankara'ya gelerek Cumhurbaşkanı ile görüşeceklerini bildirdiler.. Kerkük için anlaştıkları konuları Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı anlatacaklar. Şii ve Sünni liderlerin Ankara'dan sonraki durağı ise Tahran olacak. Aldıkları kararları Tahran yönetimi ile de konuşacaklar.

Irak'dan Türkiye'ye gelecek heyet içinde Irak Türkmen Cephesi Erşat Salihi, Bedir Tugayları komutanı Muhammed Mehdi Bayatlı ve Aydınlık'ın kısa süre önce görüştüğü Kerkük Kuvvetleri komutanı Yılmaz Neccaroğlu da olacak.

Kerkük'te kalıcı bir barış için Şii ve Sünni liderler ilk kez bir araya gelerek Kerkük'te kalıcı barış için prensip anlaşmasına vardı. Bu gelişme ile Irak, İran ve Türkiye'nin, Irak'ın toprak bütünlüğü için yaptıkları anlaşma Kerkük'te vücut buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.