‘Keşke Zamanı Geri Alabilsem’ sergisi açıldı

‘Keşke Zamanı Geri Alabilsem’ sergisi açıldı

Sanatçı Haluk Akakçe’nin zamana meydan okuyan sergisi ‘Keşke Zamanı Geri Alabilsem’ İzmir Kesre Koyu’nda konumlanan Club Marvy’nin en ayrıcalıklı köşelerinden Atelier Marvy’de ziyaretçilerini dört gözle bekliyor

Kariyeri boyunca hem yurt içi hem de yurt dışında pek çok farklı konuda ses getiren sergiler düzenleyen Akakçe’nin ‘Keşke Zamanı Geri Alabilsem’ sergisi; değişim ve transformasyon temalarını ele alarak, ziyaretçilerini zaman ve mesafe olgularının bulunmadığı paralel bir dünyaya götürmeyi vaat ediyor.

Eylül ayına kadar Club Marvy misafirlerinin ziyaretine açık olacak bu sergiyi, ruhunuzu dinlendiren sakin bir tatilin yanı sıra Akakçe’nin rengarenk dünyasını da keşfe çıkmak isterseniz mutlaka tatil ajandanıza ekleyin!

 

 

Haluk Akakçe kimdir?

Haluk Akakçe, 1970 yılında Ankara’da doğmuştur. 1993’te Bilkent Üniversitesi’nden mezun olmuş, ardından Londra'daki RoyalCollege of Art ve Chicago’daki the School of the Art Institute’de iki ayrı lisansüstü program tamamlamıştır. Çağdaş sanat dünyasının genç sanatçıları arasında en yaratıcılarından biri olarak kabul edilmektedir. Genç yaşında dünyanın önde gelen çağdaş müze ve galerilerinde kişisel sergiler açma başarısına ulaşmıştır.

 

Bu yerler arasında İstanbul, Sao Paulo ve Shanghai Bienalleri, New York-New Museums Contemporary Art, Minesota-the Walker Art Center, Frankfurt-Museum für Moderne Kunst, Londra-Tate Britain ve Londra-Institute of Contemporary Art yer almaktadır.

Akakçe’nin çalışmaları Flash Art, Frieze, Artforum, Art in America ve Vogue dergileri gibi çeşitli uluslararası yayınlara konu olmuştur. Akakçe önemli müze, bienal ve galeriler tarafından konuşmacı olarak davet edilmiş ve Yale Üniversitesi’nde konuk eleştirmen olarak bulunmuştur.

 

Sanatçı, videodan duvar resmine, kâğıt üzerine akrilik resimlerden ahşap üzeri ayna ve çeşitli boyama tekniklerini içeren panellere kadar geniş perspektifte çağdaş eserler üretmektedir. Son yıllarda videolarında soyut bir dil kullanmaya başlayan sanatçı, kanvasın veya duvarın iki boyutluluğunu kırmaya çalışarak ve ahşap kullanarak daha heykelsi üç boyutlu işler oluşturmaktadır. Yaşamını ve çalışmalarını İstanbul ve New York’ta sürdürmektedir.

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.