Kılıçdaroğlu: “Ankara ve İstanbul dahil 5 ili alacağız”

Kılıçdaroğlu: “Ankara ve İstanbul dahil 5 ili alacağız”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimler öncesi katıldığı canlı yayında İstanbul, Ankara, Bursa, Adana ve Mersin’de kazanacaklarını söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi Star TV’den Nazlı Çelik’in sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, İstanbul, Ankara, Bursa, Adana ve Mersin’de seçimi kazanacaklarını söyledi.

MANSUR YAVAŞ HAKKINDA ÇIKAN İDDİALAR

Millet İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş hakkındaki iddiaların medyada canlı olarak yayımlandığını ancak Yavaş’ın iddialara verdiği yanıtın yer verilmediğini ve medyanın taraflı davrandığını söyleyen Kılıçdaroğlu, iddiayı yapan kişinin şizofren ve çocuk tacizcisi olduğunu ifade etti. 

Mansur Yavaş’ın mal varlığının ortada olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, özel çıkar sağlamak gibi bir geleneği olmadığını, ‘ahlak yapısı son derece sağlam, güçlü bir arkadaşımız’ diyerek belirtti.

AYSUN BANKOĞLU’NUN GÜNDEM OLAN SÖZLERİ

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Milletvekili Aysu Bankoğlu hakkında sorulan soruya, "O konuşmanın tümünü izlediğiniz zaman bağlamından koparılarak özel bir suçlama getirildiği görülüyor. Yaptığı konuşmanın tümünü okudum. Bir haksızlıkla karşı karşıya. Birisi ihbar etmiştir, savcı da 'Nedir bu konu?' diye bakacaktır. 'Bazı çevreler, kişiler terörist ilan ediliyor. Emeklilikte yaşa takılanlar, hal esnafı, deposunda soğan bulunduranlar... Biz herkesten oy isteyeceğiz.' diye bu bağlamda kullandığı bir cümle" ifadelerini kullandı.

‘EZAN’A SAYGISIZLIK’ MESELESİ

8 Mart Kadınlar Günü için Taksim’de bir araya gelen kalabalığın, ezan sesini ıslık çalarak bastırmaya çalıştığı iddia edilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli konuya ilişkin yaptıkları açıklamalarla olaya tepki göstermişti. Kemal Kılıçdaroğlu konu hakkında sorulan soruya, ezanın tüm İslam aleminin kabul ettiği ve herkesin saygı duyduğu bir çağrı olduğunu söyleyerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Bahçeli’nin ezan üzerinden, inanç üzerinden oy devşirmeye çalıştığını öne sürdü. Konu hakkında çok sayıda yazılı açıklama yapıldığını hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara destek verenlerin de bu konuda sağduyuyla açıklama yaptığını ifade etti. 

Kemal Kılıçdaroğlu açıklamanın devamında, “Yapılanın ezana saygısızlık olmadığını, tam tersine polisin şiddetine karşı bir protesto olduğunu pek çok çevre de ifade etti. Ben de arkadaşlarıma sordum. Kimsenin ezana saygısızlık yapma hakkı da olamaz, zaten böyle bir kusur da işlenemez bizim ülkemizde. Polis hareketine karşı yapılan bir protestoyu, 'ezana saygısızlık' olarak sunmak, sadece acizlik göstergesidir. 'Oy devşirmek için başka nereden faydalanabilirim' diyerek, buradan yola çıkıp bir şeyler yapıyorlar. Doğru değil. Ezana saygısızlık yapıldı diye dava açıldı mı? Bir savcı harekete geçti mi? Yok, saygısızlık yok“ ifadelerini kullandı.

SİLAH FABRİKASININ SATIŞI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin CHP seçmenine çağrı yaparak ‘Vazgeçin Kemal Kılıçdaroğlu’ndan’ sözünün sorulması üzerine, "Düne kadar Erdoğan hakkında en sert ifadeleri kullanan, şimdi plağı değiştirdi benim hakkımda konuşuyor. Ne diyebilirim? Ben kendisine şunu sormak isterim: Bir askeri silah fabrikasının Katar ordusuna satılması konusunda Devlet Bahçeli ne düşünüyor acaba? Yüzde 49,9'u satıldı. Ne için, hangi gerekçeyle? Milliyetçilik, vatanseverlik bunun neresinde? Bir ülkenin silah fabrikasının yabancı bir orduya satılması ne demektir? Konuşacaksan bu konuda konuş" dedi.

YEREL SEÇİMLERDE BEKLENEN SONUÇLAR GELMEZSE İSTİFA EDECEK Mİ?

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde sonuçların beklenenden düşük olması halinde istifa edip etmeyeceği sorulan Kemal Kılıçdaroğlu, bekledikleri sonucu elde edeceklerini ve İstanbul, Ankara, Adana, Mersin ve Bursa’yı alacaklarını söyledi.  

Bu seçimde başarı ölçüsünün ne olduğu sorulan Kılıçdaroğlu, söyledikleri yeri alacaklarını yineledi.

CHP İLE HDP ARASINDA İTTİFAK VAR MI?

HDP ile iş birliği yapıldığı ve bazı yerlerdeki belediye meclis üyeliklerinde ortaklık kurulduğu yönünde eleştirilerin yapıldığını hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu, devletin bütün imkanlarının ellerinde olduğunu, böyle bir şey söz konusuysa ortaya çıkarmaları gerektiğini savundu ve iddiaları reddetti.

Kemal Kılıçdaroğlu’na Ahmet Türk’le yaptığı görüşme hatırlatarak, seçim süreciyle ilgili bir konuşma yapılıp yapılmadığı sorusuna ise, seçimle alakalı bir görüşme olmadığı ve böyle bir ittifakın söz konusu olmadığını belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu ayrıca, pamuk, saman, buğday ve bazı tarım ürünlerinde yapılan ithalatı eleştirdi ve Osmanlı’nın da bu nedenle battığını ifade etti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.