Kılıçdaroğlu Türk-İş'i hedef aldı "Batsın sizin sendikacılığınız"

Kılıçdaroğlu Türk-İş'i hedef aldı "Batsın sizin sendikacılığınız"

​​​​​​​CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin il başkanları toplantısında konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin il başkanları toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

'Adaletin olmadığı yerde zaten demokrasi olmaz. Demokrasinin olmadığı yerde adalet de olmaz. Bu ülkenin hapishanelerinde suçsuz insanlar yatıyorsa, bunların suçsuz olduklarına dair Cumhuriyet Başsavcılarının da kararları varsa ve bu kararlara rağmen bu gazeteciler hala hapisteyse bu ülkede temel bir adalet sorunu var demektir. Masum insanlar hapiste, beyler eğleniyorlar.

Masum insanların hapishanede ne işi var! Yargıtay Başkanı söylüyor: Adalete olan güven yüzde 38'lere düştü. Peki güvenmemenin kaynağı nedir? İktidar olanların adaleti baskı altına almalarıdır. Eğer hakim karar verirken "Bir yukarıya bakayım" derse bu ülkede adalet bitmiştir. Bedeli ne olursa olsun adaleti sağlamak hepimizin görevi.

Türkiye'nin CHP'nin bakış açısından çözülemeyecek bir sorunu yok. CHP Türkiye'nin bütün sorunlarını çözer. Bu güveni vereceğiz. İstanbul'da ne yaptıysak aynısını Türkiye genelinde yapacağız. Vatandaşa umutlu bir dünya vaat edeceğiz. "Yapmadılar, göreceksiniz yapacağız" diyeceğiz.

'BATSIN SİZİN SENDİKANIZ!'

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'a sert sözlerle tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Ben işçinin hakkını arıyorum. Neden? Alın terine, emeğe değer verdiğim için. Hiçkimse bir başkasına muhtaç olmasın diye. Türk-İş Genel Başkanı’nın yaptığı sözleşmeye değinmek isterim. Sendikacılık işçinin hakkını aramaktır. Güç karşısında işçinin hakkının teslim edilmesidir. İşçinin alın terini saraya pazarlarsa ona sendikacı denmez. Batsın sizin sendikacılığınız!" dedi.


SİYASETCAFE.COM

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.