Kılıçdaroğlu, Ümit Özdağ'a İçişleri dışında hangi bakanlıkları söz verdi?

Kılıçdaroğlu, Ümit Özdağ'a İçişleri dışında hangi bakanlıkları söz verdi?

Gazeteci Fatih Altaylı, iki seçim arasında Kılıçdaroğlu ve Özdağ arasında imzalandığı ortaya çıkan protokol hakkında yazdı.

Gazeteci Fatih Altaylı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında ikinci turdan önce imzalanan protokolün perde arkasını yazdı. 

 

Bugünkü yazısında "Kılıçdaroğlu’nun Ümit Özdağ’a verdiği bakanlıklardan biri İçişleri Bakanlığı idi ama diğer iki bakanlık hangisi idi?" sorusuna yanıt veren Altaylı, Kılıçdaroğlu-Özdağ arasındaki görüşmeleri şöyle özetledi:

 

"Ümit Özdağ İçişleri, Milli Eğitim ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı talep etti. 

Kılıçdaroğlu 'İçişleri tamam, Kültür ve turizmi ikiye böleriz. Kültür’ü size veririz. Milli Eğitim’i veremem' dedi. Özdağ 'İsterseniz partinizle ve ortaklarınızla konuşun. Sonra kesinleştirelim' önerisini getirdi. Kılıçdaroğlu 'Gerek yok. Partim bana tam yetki zaten verdi. Size vereceğim bakanlıklar da CHP’ye düşen bakanlıklar. Sorun yok' deyince Ümit Özdağ bunu bir protokole bağlamayı önerdi. Kılıçdaroğlu 'Protokol olur ama tek nüsha olur. Bende kalır' dedi. 

Özdağ 'Bana güvenmiyorsanız, seçimden sonra nasıl birlikte çalışacağız. O zaman vazgeçelim' dedi. Bunun üzerine protokol iki nüsha olarak düzenlendi. Biri Kılıçdaroğlu’nda, biri Ümit Özdağ’da kaldı. 

Ben bunu seçimden önce duydum, tek taraflı olarak öğrendim. Ama yalanlanması halinde elimizde tek bir belge bile olmadığı için yazamadım. Beni şaşırtan ise Kemal Kılıçdaroğlu’nun bunu sadece milletten değil, kendi partisinden bile saklamış olması oldu." 


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.