Kılıçdaroğlu ve Akşener seçimlere yapılan itirazlara tepki gösterdi

Kılıçdaroğlu ve Akşener seçimlere yapılan itirazlara tepki gösterdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yaptıkları ortak basın toplantısında İstanbul'daki seçimlere yapılan itirazlardan rahatsız olduklarını belirterek tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Merkezinde Genel Başkan Meral Akşener'le bir araya geldikten sonra bir basın açıklaması yaptı. Basına kapalı görüşmenin ardından iki lider düzenledikleri ortak basın toplantısında seçimlere yapılan itirazlara tepki gösterdi.

Bir TKP’li bir bağımsız belediye başkanlığı kazanılan Türkiye’de hiçbir ilde belediye başkanlığını alamayan ve PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin desteği ile CHP’nin Ankara adayını seçtiren İYİ Parti Genel Başkanı Akşener seçim sürecin tehdit eder gibi bir açıklama yaptı. Akşener, "YSK hakimlerine sesleniyorum torunlarınızın ve çocuklarınızın yüzüne bakabilir durumda olun" dedi.

Seçime yapılan itirazlara tepki gösteren ve halen usulsüzlük iddiaları ile bir çok ilçede tüm sandıkların sayılmasına devam edilen İstanbul seçim sonuçlarını değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise "En son bugün aldığımız veriler sandıkların %92. 30'u sayıldı 15.722 oyla Ekrem İmamoğlu İBB başkanı olarak seçilmiş durumda" şeklinde konuştu.

DELİL VE GEREKÇE GÖSTERMESİ LAZIM

Kılıçdaroğlu İstanbul’da yeniden sayılan sandıkların kararını ise ‘bir gariplik var’ diye değerlendirirken şu şekilde konuşmaya devam etti;

'YSK kararlarının hukuk güvenliği içinde almak zorundandır, kanunlara uymak zorundadır, içtihatlarına uymak zorundadır. Seçimler yapıldı itirazlar oldu. Oyların yeniden sayılmasına yönelik itirazımız olmadı. Hukuk içine olursa yasalar bu kuralı eğer hayata geçirebilirse hiç bir sorunumuz yok zaten. Bakın yasa ne diyor delil ve gerekçe göstermesi lazım. Gerekçesi ve delili olmayan itirazlar incelenemez diyor. Dün dediler ki 38 ilçede yeniden sayım yapacağız. Bir gariplik var diyerek oyların yeniden sayılmasını istiyor.'

KILIÇDAROĞLU SEÇİM KURULLARINI VE YSK'YI SUÇLADI

Seçim Kurullarını ve YSK’yı suçlayan Kılıçdaroğlu açıklamasını şu şekilde sürdürdü; "YSK da yasalara kanunlara uyması lazım hakimin tarafsızlığı ve bağımsızlığı önemlidir. YSK'da görev yapan hakimlere seslenmek istiyorum. Sizin tarafsızlığınız ve bağımsızlığınız çok önemlidir. Islak imzalı tutanaklarda AK Parti'lilerin hakimlerin MHP'lilerin imzası var. Bu tutanaklar tutulurken neden AK Parti'li ve MHP'liler bir şerh düşmediler. YSK'da görevli hakimlere sesleniyorum. Islak imzalı tutanakların tamamını önünüze koyup elinizi vicdanınıza koyup karar vereceksiniz. En son bugün aldığımız veriler sandıkların %92. 30'u sayıldı 15.722 oyla Ekrem İmamoğlu İBB başkanı olarak seçilmiş durumda."

BİZ KAZANAMIYORSAK SANDIĞIN BİR MANASI YOKTUR

Ardından yeniden bir açıklama yapan Akşener, İstanbul’da CHP adayının kazanamadığı halde sandıkların hiçbir hükmü olmadığını söyleyerek skandal bir açıklamaya imza attı.

Akşener şöyle devam etti; "Bugün çok vahim bir iş olmaktadır, 'Biz kazanamıyorsak sandığın bir manası yoktur' bugün itibariyle sandık sonuçlarını kabul etmemek milli iradeye ihanet etmektedir. Bugün 15 bin oyu yetersiz bulan bir Sayın Erdoğan, Kenan Evren'i bir fersah ileriye taşımış bir Erdoğan'la karşı karşıyayız. AKP kazanana kadar seçim yenilenmesi ancak Güney Amerika diktatörlüklerinde olur."

AKŞENER YSK HAKİMLERİNE DE TEHDİT GİBİ ÇAĞRIDA BULUNDU

Akşener Seçim Kurulları hakimlerine de tehdit gibi çağrıda bulunarak şöyle konuştu; 'Erdoğan'a bir çağrım daha var o da şudur: 'Bedel ödeme korkuyla çok heyecanlı arkadaşlarınıza lütfen gem vurun. YSK hakimlerine sesleniyorum torunlarınızın ve çocuklarınızın yüzüne bakabilir durumda olun. Hukuk ve bilim veriye dayanır. Bilgiye belgeye dayanır hislere yer yoktur. İnsanlarımızın rahatlaması lazım. İmamoğlu'nun 15 bin oyunu beğenmemek kimsenin hakkı da haddi de değildir.'

AKŞENER’DEN KILIÇDAROĞLU'NUN 'TİYATRO' DEDİĞİ 15 TEMMUZ VURGUSU

HDP ile birlikte Ankara’da CHP adayı Mansur Yavaş’ın kazanmasında çöok önemli bir tampan görevi, gören İYİ Parti GeneL Başkanı Meral Akşener, 15 Temmuz ile ilgili bir çok skandal paylaşım ve açıklamaları olan CHP adayı Ekrem İmamoğlu’na yine 15 Temmuz mesajı ile sahiplendi.

Akşener ayrıca 15 Temmuz darbe girişimi ve işgal kalkışmasına ‘tiyatro’ diyen CHP ile işbirliği ile adaylarına oy sağlamasının ardından Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında 15 Temmuz mesajı verdi. Akşener 15 Temmuz darbe girişiminde milletin rolüne dikkat çekerek, '15 Temmuz darbe kalkışması oldu. Bu millet köprüden sokaktan bu devleti topladı getirdi' dedi.

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.