Kılıçdaroğlu ve Akşener’den yeni Gezi çağrısı! Türkiye'yi kaosa sürükleyecek

Kılıçdaroğlu ve Akşener’den yeni Gezi çağrısı! Türkiye'yi kaosa sürükleyecek

İYİ Parti lideri Akşener ve CHP lideri Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. YSK'ya çağrı yapan Kılıçdaroğlu ''Yüksek Seçim Kurulu (YSK), alacağı bir kararla ya Türkiye'yi aydınlığa çıkaracaktır veya Türkiye'yi kaosa sürükleyecektir'' dedi.

31 Mart seçimlerinden sonra ikinci kez İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Görüşme sonrası ikisi de birer açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada Akşener’in ‘Türkiye’de kaos var’ ile Kılıçtaroğlu’nun ‘Türkiye'yi kaosa sürükleyecektir’ açıklamalarıyla ülkede yeni bir kaos çağrısında bulundular.  

Toplantı sonrası ilk açıklamayı yerel seçimde PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin tam destek verdiği CHP ile ittifak kuran İYİ Parti Genel Başkanı Akşener yaptı.

Akşener İstanbul’da ortaya çıkan seçimdeki usulsüzlüklere ve dikkat çekerek, ''17 yıldır iktidarsınız. 17 yıldır seçim yapılıyor bu ülkede ve iddiasınız hep Türkiye'de sandık güvenliği muhteşem oldu. AK Parti kazandığında muhteşem karşısında bir başka siyasi partinin adayı kazandığı zaman da hile var. Temel problem eğer sandık güvenliğini sağlayamamışsanız suçlusu sizsiniz” dedi.

Akşener, Büyükçekmece'de okullara gidilerek 15 yaşındaki çocuklara ifade verdiren polislerin olduğunu iddia ederek, “Sandık görevlilerinin asker olduğuna dair şikayet var Sayın Erdoğan'ın ağzından. Kocaeli'de köylerde imamlar görevlendirildi. Köylerde sandık başkanı olan imamlarımız var. Bunları tayin eden sizsiniz” dedi.

AKŞENER’DEN “KAOS” ÇIKIŞI

Yerel seçimlerde bir TKP’li adayın ve bir de Bağımsız adayın il belediye başkanı seçildiği Türkiye’de bir il belediye başkanı kazanamayan İYİ Parti’nin Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye'de 10 gün boyunca bir kaos yaşandığını iddia etti. Akşener konuşmasına şöyle devam etti; “Sayın Erdoğan beceriksiz yöneticilerini mutlu etmek ve ergen sinirini milletimiz üzerinden çıkarmak istiyorsa yanlıştır. Millete öküz diyen o milletvekiline faturayı kesmelidir. AK Parti'nin adayları Türkiye genelinde kazanıncaya kadar seçim yapın. Böyle bir şey olabilir mi? Sayın Bahçeli'nin büyükşehirleri seçelim gerisini kendileri atasın teklifinin Türkiye'yi eyaletlere bölme anlamını taşıyan bir teklif olduğunu sizlerle paylaşmak isterim.”

AKŞENER’DEN İSTANBUL KARŞILIĞINDA YILDIRIM TEKLİFİ

Akşener, İstanbul’da yeniden seçimlerin durdurularak ve yeni seçim yapılmadan başkanlığı CHP adayına verilmesi karşılığında AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını yeniden meclis başkanı adayı gösterilmesini istedi. Akşener, “Sayın Binali Yıldırım siz bu ülkede başbakanlık yaptınız meclis başkanlığı yaptınız ve aday oldunuz partinizin içindeki beceriksiz insanların ortaya koyduğu tavrın önüne geçtiniz. Söyledik istifa ettiniz. Buradan teklifte bulunmak istiyorum Sayın Yıldırım, Sayın Erdoğan Mustafa Şentop'u istifa ettirin Meclis Başkanlığı'na Binali Yıldırım'ı aday gösterin” dedi.

Ardından yerel seçimlerde HDP ile birlikte bir çok sosyalist ve komünist siyasi partilerin ve hatta PKK’nın bile kullandığı ‘demokratik işbirliği’ açıklamalarıyla dikkat çeken CHP Genel Başkanı Kelamal Kılıçtaroğlu kendisine verilen bir listeyi okudu. Listede 7 madde yer aldı.

KILIÇDAROĞLU YSK'YA GELEN BAŞVURULARI YASA DIŞI SAYDI

Kemal Kılıçdaroğlu eline verilen listeyi okuduğunda, 7 madde de yer alan açıklamalar içinde YSK’ya gelen başvuruları yasadışı olarak gördüğü gibi YSK üyelerini ise taşeronlukla suçladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, ''Türkiye İstanbul seçimlerine kilitlenmiş durumda. Çok acı bir olay. Seçim yapıldı itirazlar yapıldı. Şimdi biz bu seçimi nasıl iptal ettirebilirizin arayışı içindeler. Demokrasiden uzaklaşıyoruz. YSK tekrar toplanıyor 7 madde halinde YSK'yı göreve çağıracağım” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu kendisine verilen ve 7 maddelik listeyi şu şekilde okudu;

madde YSK yasalara ve daha önce benzer olaylar karşısında aldığı kararlara uymak zorundadır.
2. madde YSK seçimde kaybedenlerin devletin gücünü kullanarak ürettikleri yasa dışı gerekçeleri reddetmek zorundadır.
3. madde YSK iktidar sahiplerinin YSK üzerinde kurdukları baskılara boyun eğmemek zorundadır.
4. madde YSK demokrasi değil seçimsiz Türkiye isteyen iktidar sahiplerine dur demek zorundadır.
5. madde YSK hukukun üstünlüğü mü yoksa iktidar sahibi üstünlerin hukuku mu buna açık ve net cevap vermek zorundadır.
6. madde YSK'da hakimler mi var yoksa iktidar sahiplerinin taşeronlaştırmak istediği kişiler mi var?
7. madde İktidar sahiplerinin güçlerini kullanarak demokrasiye karşı kurulan kumpası YSK bozmak zorundadır. Yüksek Seçim Kurulu, alacağı bir kararla ya Türkiye'yi aydınlığa çıkaracaktır veya Türkiye'yi kaosa sürükleyecektir.''

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.