Kılıçdaroğlu'ndan HDP'li Buldan'a 19 Mayıs çağrısı Buldan'dan küstah cevap

Kılıçdaroğlu'ndan HDP'li Buldan'a 19 Mayıs çağrısı Buldan'dan küstah cevap

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun yerel seçimlerde en büyük destekçisi olan HDP'nin eş genel başkanı Buldan'ı 19 Mayıs için telefonla aradığı iddia edildi. Ancak Buldan, 19 Mayıs'ta bir karede poz veren siyasiler için küstahça yorum yaptı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 19 Mayıs resepsiyonuna davet edilmeyen yerel seçimlerde en büyük destekçisi HDP'nin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı telefonla aradığı ve HDP'li Buldan'ın ise "Orada olmak isterdik" dediği iddia edildi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Samsun’da düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 100. Yıl Törenleri’ne davet edilmeyen yerel seçimlerde en büyük destekçisi olan ve bu günlerde yine PKK lideri Apo için özgürlük isteyen HDP'nin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ı aradı.

"BURADA HERKES OLMALIYDI"

Sputnik’ten Gözde Ocak’ın haberine göre, Kılıçdaroğlu, 19 Mayıs törenlerine bazı genel başkanların davet edilmemesinin doğru olmadığını belirterek, “Burada herkes olmalıydı” dedi. 

"DAVET ETSELERDİ SAMSUN'DA OLMAK İSTERDİK"

İddiaya göre PKK'nın siyasi uzantısı HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın ise, “Davet etselerdi, Samsun’da olmak isterdik” dediği belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun da bu sözler üzerine, “Hep birlikte kutlanacak bayramları özledik, milli bayramları birlikte kutlamak gerekir. Bunu hep birlikte başaracağız” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

HDP'Lİ BULDAN'DAN KÜSTAH YORUM 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile HDP eş genel başkanı Buldan arasından her ne kadar 19 Myaıs törenleri ve resepsiyonu için bu şekilde diyalog geçtiği belirtilse bile gerçekler kısa zamanda anlaşıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti ile bir araya gelen iktidar ile muhalefet, Samsun’daki 100. yıl kutlamalarında bir araya gelerek poz verdi. Fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşan PKK'nın siyasi uzantısı ve yerel seçimlerde CHP destekçisi olan HDP'nin eş genel başkanı Buldan, “Hiç güzel değil…” yorumuyla küstahlık yapmaktan geri kalmadı.

buldan-twit.jpg

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.