CHP açıkladı: Kürtlerin oyunu almak için ABD'ye gitti

CHP açıkladı: Kürtlerin oyunu almak için ABD'ye gitti

CHP'nin ABD Temsilcisi Yurter Özcan, gazeteci Ahu Özyurt'un sunduğu 'Fotoğrafın 'Tamamı adlı programda dikkat çeken iddialarda bulundu. 

CHP'nin ABD Temsilcisi Yurter Özcan, Sputnik RSFM yayınında Ahu Özyurt'un sunduğu Fotoğrafın Tamamı adlı programda dikkat çeken iddialarda bulundu.

Yurter Özcan, Ekrem İmamoğlu'nun 31 Mart seçimlerindeki durumu uluslararası bazı planların harekete geçirildiğini savunurken, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'a tecritin kalkmasının da bunun bir parçası olduğunu ileri sürdü.

CHP'nin ABD Temsilcisi Özcan, İmamoğlu olayını bir devlet kararı konularına sebep olacak kadar önemli olduğunu savunarak, “Bu pazarlığın içinde S-400'ler var, güvenli bölge var, Kürt açılımı var, Öcalan'ın durumu var. Bu belli ki uluslararası bir pazarlığa dönüştürülmeye çalışılıyor, olur mu olmaz mı göreceğiz" dedi.

MÜCAHİT ARSLAN ABD'YE Mİ GİTTİ

Yurter Özcan, CHP'ye yerel seçimlerde tam destek veren PKK sempatizanları ve HDP'nin Amirika tarafından yönetildiğini ima ederek, “Bundan sonra Kürt seçmeni yanına çektirmek için ABD üzerinden Kandil'e ateşkes ilan ettirilebilir, izleyicilerimiz bunu takip etsinler” diyerek AK   Parti ve hükümeti suçlamaya kalkıştı. 

Yurter Özcan, Amerikan kaynaklarından yeni teyit ettiği bir bilgiyi aktardığını belirtirken, "Afrin’de bulunan 600’den fazla YPG’linin bulunduğu hapishaneden MİT ve Türkiye’nin desteklediği Suriyeli muhaliflerin kontrolünde olan ve şartların daha iyi olduğu başka bir hapishaneye nakliye edildiğini" ifade etti.

Yurter Özcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski danışmanlarından AK Parti Ankara Milletvekili Mücahit Arslan'ı bizzat Erdoğan'ın birtakım temaslar için ABD'ye gönderdiğini iddia etti. Özcan, bu iddiası ile yerel seçimlerde CHP'tam destek veren PKK sempatizanları ile HDP'nin ABD tarafından kullanıldığı ve bu kitleyi elinde bulunduran siyasi partinin kararlarının ABD tarafından alındığını savundu. 

Özcan'ın bu bilgiler doğrultusunda AK Parti'nin ABD'den Kürt seçmenlerinin kendilrine oy vermesi için görüştüğünü idda ettiği açıklamasını şu şekilde tamamladı: 

"Ama zaman dar, bu büyük pazarlığı kotarabilecek mi, emin değilim. 7 Haziran-1 Kasım arasında da Kürt aşiretleri için devreye girmişti. Mücahit Arslan'ın kimliği, babasının AK Parti kurucusu olduğu ve bölgedeki etkisi düşünülürse seçim için bir şeyler konuşulduğu anlaşılıyor.”

Siyasetcafe.com 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.