'Kıpır kıpırım' diyen İmamoğlu kazanılmış hakları gasp etti

'Kıpır kıpırım' diyen İmamoğlu kazanılmış hakları gasp etti

Seçime itiraz sürecinde oyların yeniden sayılması esnasında defalarca açıklamalarından birisinde 'İBB çalışanları sosyal haklarına kavuşacak. Birimini gezelim. Şu anda bile kıpır kıpırım' demişti. Ancak İmamoğlu bakın ne yaptı...

Şaibeli bir seçimin ardından mazbatasını alarak göreve başlayan CHP'li Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki görevinin ilk günlerinde yüzlerce kişiyi mağdur eden bir karar aldı.

İBB'ye kendini destekleyen CHP, HDP ve İYİ Partilileri doldurmak isteyen İmamoğlu, İSKİ kadrolarına yerleşmeye hak kazanmış yüzlerce kişinin hakkını aleni bir şekilde gasp etti.

PEKİ 'MAZBATAMI VERİN' DİYE HAYKIRDIĞINDA NE DEMİŞTİ?

İmamoğlu seçim itirazları devam ederken sürekli açıklamalar yaparak şunları kaydetmişti, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanları sosyal haklarına kavuşacak. İBB birimini gezelim, eksiklerine bakalım, yeni yönetim anlayışını anlatalım istiyoruz. İnsanlar, gençler, kadınlar için acelemiz var. Görecekler hükümetle de iyi çalışacağız. Hizmet için kaçanları biz kovalarız. Ülkeye hizmete geliyoruz. Şu anda bile kıpır kıpırım, yerimde duramıyorum." 

'HAK YEMEM' DİYEN İMAMOĞLU'NUN İLK İCRAATLARI 

Seçim süreci boyunca 'Ben hak yemem' söylemlerine imza atan CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun,İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki (İBB) görevinin ilk günlerinde yüzlerce kişiyi ekmeğinden ettiği ortaya çıktı. 

Belediyede mesaisinin ilk gününde 'Sana musakka bana antrikot. Olmaz. Eşitlenecek' sözleriyle şov yapan CHP'li İmamoğlu, 2018'in Kasım ayında İSKİ bünyesinde istihdam edilmek üzere 461 memur alımına çıkıldığı, gerekli şartları taşıyan 2 bin 305 kişinin mülakatının sonuçlanmasına rağmen, yerleştirmeye hak kazanan adayların, engellendiği bildirildi. 

Sürekli mazbatamı verin diye açıklamalarda 'Belediyesi çalışanları sosyal haklarına kavuşacak' diyen İmamoğlu göreve başlar başlamaz, büyük bir emek ve çaba sarf ederek mülakatlara giren 2 bin 305 adayın, İmamoğlu'nun 18 Nisan tarihinde yayınladığı 'ikinci bir talimata kadar personel alımlarının durdurulmasını' isteyerek 64242 sayılı genelgesinden dolayı mağdur edildikleri belirlendi. Kazanılmış hakları skandal bir genelgeyle gasp edilen adayların akıbeti ise belirsiz. 

İLK İŞİ 461 KİŞİNİN EKMEĞİNE ENGEL OLMAK OLDU

Türkiye tarihinin en şaibeli İstanbul yerel seçimleri sonrası mazbatasını alan CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun skandallarının ardı arkası kesilmiyor. Önce antrikot tiyatro şovu ile algı operasyonuna imza atan, daha sonra da İBB'nin veri tabanının isimleri açıklanmayan üçüncü kişilerce kopyalanması talimatı veren İmamoğlu şimdi de İBB'de memur olma hakkını kazanmış adayların hakkını göz göre göre hiçe sayıyor. 

Geçtiğimiz kasım ayında İBB meclisinde onaylanan İSKİ'ye 461 memur alımı son raddede CHP'li İmamoğlu'nun engeline takıldı. Alınacak memur sayısının beş katı kadar adayın mülakata çağrıldığı ve geçtiğimiz günlerde mülakatların tamamlanmasına rağmen sonuçların açıklanması ise mazbatasını alan İmamoğlu tarafından durduruldu. Böylece memur olma hakkı kazanmış 461 kişinin emeği CHP'li İmamoğlu'nun yandaşları olan CHP, HDP ve İYİ Partili kadrolaşma planları yüzünden sekteye uğradı.

'KİMSENİN EKMEĞİYLE OYNAMAYACAĞIZ' DEMİŞTİ

Kimsenin ekmeğiyle oynamayacağı yönünde beyanatlar veren İmamoğlu'nun, mülakat süreci tamamlanmış ve haklarını kazanmış 461 kişinin ekmeğini engellemesi ise samimiyetsizlik iki yüzlülük olarak yorumlandı. Yeni Akit'in haberine göre; göreve geldiği ilk gün yayınladığı genelgeyle yüzlerce kişi mağdur oldu. İmamoğlu'nun tevazu arkasına gizlediği kibirli ve farklı yüzü de ifşa olmaya başladı. 

İMAMOĞLU KAZANILMIŞ HAKKI GASP ETTİ

Mazbatayı alır almaz, kendisinin de aylar önce Beylikdüzü Belediye Başkanı iken üyesi olduğu İBB meclisi tarafından onaylanan süreci baltalayan İmamoğlu'nun, mülakatı başarıyla geçen adayların isimlerinin açıklanmasının engellenmesi ise kadrolaşma planları olarak yorumlandı. 

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.