Kızılcık Şerbeti dizisi artık dijital platformda yayınlanacak!

Kızılcık Şerbeti dizisi artık dijital platformda yayınlanacak!

Kızılcık Şerbeti dizisinin 23. Bölümünün yayınlanması beklenirken deprem etkisi yaratan karar yayın günü açıklandı.

Başrollerinde Barış Kılıç, Evrim Alasya, Sıla Türkoğlu, Sibel Taşçıoğlu, Müjde Uzman, Doğukan Güngör ve Settar Tanrıöğen gibi başarılı oyuncuların başrol oynadığı Kızılcık Şerbeti yeni bölüm daha yayınlanmadan şok etkisi yaratan bir gelişme yaşandı.

Hatırlanacağı üzere Kızılcık Şerbeti dizisine RTÜK’ün verdiği 5 kez yayın durdurma cezasının 7 Nisan itibariyle uygulanması istenmişti. Ve uzun süredir beklenen şok etkisi yaratan karar açıklandı.

Son gelen detaya göre mahkeme yürütmeyi durdurdu ve RTÜK’ten de savunma istedi. Uzayan karar süreci nedeniyle Kızılcık Şerbeti’nin geçtiğimiz hafta yayınlanacağı açıklanmıştı.

Show TV avukatlarının dava açması ile yürütme durdurma kararı verilen Kızılcık Şerbeti dizisine verilen 5 hafta program durdurma cezasında son dakika gelişmesi yaşandı.

Ancak RTÜK bu karara itiraz ederek ceza gerekçesini ve savunmalarını mahkemeye sundu.  Ankara İdare Mahkemesi verdiği kararla Yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı.

RTÜK'ün Kızılcık Şerbeti dizisi ile ilgili kararının ardından Show TV'den yapılan açıklamada "Yayın saati itibarıyla yürütmeyi durdurma kararının kaldırıldığına dair mahkemece şirketimize e-tebligat sisteminden yapılmış bir tebligat bulunmadığı, başkaca da tebligat kanunu uyarınca yapılmış geçerli bir tebligat da mevcut olmadığı için yayınlamakta olduğumuz dizinin yayını RTÜK yetkililerinin şifahi bildirimine istinaden muttali olduğumuz mahkeme kararının ve RTÜK kararının gereğinin yapılmasını teminen şirketimizce durdurulmuştur" denildi. Açıklamada yasal itirazların yapılacağı belirtildi.

Bu gelişmenin ardından Kızılcık Şerbeti dizisi cephesinde büyük şok yaşanırken son gelen iddia ortalığı daha da karıştırdı.

 

DİJİTAL PLATFORMDA YAYINLANACAK

 

Kulislerde yer alan iddialara göre Kızılcık Şerbeti dizisi yapımcılarının yeni bölümler için bir dijital platforma görüştüğü iddia edildi.

Bu gelişme RTÜK kararından daha büyük bir deprem etkisi yaratırken konuyla ilgili Kızılcık şerbeti yapımcılarından ya da yapımcılardan şu ana kadar resmi bir açıklama gelmedi.

Ayrıca Kızılcık Şerbeti dizisinin hangi dijital platformda yayınlanacağı da büyük bir merak konusu haline geldi.

İddiaların ardından Kızılcık Şerbeti yapımcılarından ve Show TV tarafından bir açıklama geldiğinde sizlerle paylaşmış olacağız.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.