KKTC'deki uçak krizi o bakanı koltuğundan etti!

KKTC'deki uçak krizi o bakanı koltuğundan etti!

Yaklaşık bir hafta önce Antalya’dan kalkan ve KKTC'ye giden özel uçak, krize neden olmuştu. O kriz bir türlü dinmedi ve Turizm Bakanı Ünal Üstel'i görevinden etti.

KKTC’de yaklaşık bir hafta önce Antalya’dan kalkan ve içindeki 9 kişinin karantina kurallarına uyulmadan özel izinle ülkeye alınması tepkiyle karşılanan özel uçak hükümet krizine neden olmuştu.

 

TURİZM BAKANI GÖREVDEN ALINDI

 

Hükümette sert tartışmalara ve krize neden olan özel uçağın sahibi Antalyalı turizmci Neşet Koçkar, yaptığı açıklama ile girdiği ihaleden çekildiğini açıklamış ve kamuoyundan özür dilemişti. Ancak bu gelişmeler de krizin dinmesine neden olmadı. KKTC'de Başbakan Ersin Tatar Hükümeti’nin Turizm Bakanı Ünal Üstel görevden alındı, yerine ise Kutlu Evren getirildi.

 

 

 

BÜYÜK TARTIŞMALARA NEDEN OLMUŞTU?

 

KKTC’de krize neden olan, hafta sonu beraberindeki 8 kişiyle özel Jetiyle KKTC'ye giden işadamının Antalyalı tanınmış turizmci, ANEX Turizmin yönetim kurulu başkanı Neşet Koçkar olduğu ortaya çıkmıştı. Antalya'da ve bir çok ülkede turizm seyahat acentası ve otelleri bulunan iş adamı ve yanındaki 8 kişinin KKTC'ye özel izinle karantinasız giriş yapmaları krize neden olmuştu. İşadamı Koçkar’ın karantina uygulamasına sokulmadan ülkeye alınası ve bir otele yerleştirilmesi hükümet ortağı partilerde büyük gerginliğe yol açarken, yapılan 3 ayrı açıklama ile kriz devam etmiş ve mecliste büyük tartışmalara neden olmuştu.

 

BAKAN GÖREVDEN ALINDI AMA KRİZ DİNMEDİ

 

Başbakan Ersin Tatar Hükümeti’nin Turizm Bakanı Ünal Üstel'in görevden alınmasına rağmen koalisyon hükümetindeki kriz devam ediyor. 

 


YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.