Köprü cezalarının affı ne zaman başlayacak?

Köprü cezalarının affı ne zaman başlayacak?

Yeni askerlik sistemini ile köprü cezalarına af getiren dar kapsamlı torba teklifinin, bu hafta Meclis'te görüşülerek yasalaşmaları bekleniyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Ramazan Bayramı öncesindeki mesai haftasını toplumda büyük beklenti oluşturan yeni askerlik sistemi ile köprü cezalarının affını içeren önemli düzenlemeye ayırdı.

Genel Kurul'da, bu hafta askerlik sistemini yeniden düzenleyen Askerlik süresi ve bedelli askerlik Yasa Teklifi ile ekonomi alanıyla ilgili dar kapsamlı torba teklif görüşülecek.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ


Genelkurmay Başkanlığı'nın tezkere işlemlerini hızla yapabilmesi amacıyla Askeralma Yasa Teklifi'nin bugün TBMM Genel Kurul gündemine alınması bekleniyor. Bu amaçla Milli Savunma Komisyonu, karşı oy yazıları için muhalefete dün akşama kadar süre verilmişti. 

KÖPRÜ GEÇİŞ CEZA AFFI 


AK Parti Milletvekili Nevzat Şatıroğlu'nun ilk imzacı olduğu ekonomi alanındaki bu hafta yasalaşacak olan teklifte; 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden hatalı geçiş cezası alan 275 bin araca ait 310 milyon liralık ceza affedilecek. Af kapsamında ödenen 3.9 milyon lira iade edilecek. Köprü geçiş affı için 2 ay içinde başvuru yapılması gerekiyor.

HURDA ARAÇTA ÖTV İNDİRİMİ


Dar kapsamlı torba yasasında otomobil alımında ÖTV indirimini kapsayan teşvikin üst sınırı 10 bin liradan 15 bin liraya çıkarılacak. Kaçak tütün konusunda 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası öngören düzenlemenin yürürlülük tarihi 2 yıl ertelenerek kanun 1 Temmuz 2021'e alınacak.

Siyasetcafe.com 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.