Kredi Kartı aidatlarına yılda 6 milyar ödüyoruz

Kredi Kartı aidatlarına yılda 6 milyar ödüyoruz

Tüketici örgütlerinden kredi kartı aidatlarının yeniden düzenlenmesi talebi geldi. Yıllık ödenen milyarlarca liralık kredi kartı aidatları tüketicileri mağdur ediyor.

Tüketici örgütü temsilcileri ödenen yıllık kredi kartı aidatlarının bir yılda 6 milyar lirayı bulduğunu ve bu durumun tüketicileri mağdur ettiğini belirterek yeni düzenlemeler yapılmasını talep etti.

Tüketicilere yeni Tüketici Kanunu’nun 31. Madde 31 fıkrası gereğince aidatsız kart verme zorunluluğu getirildiğini hatırlatan Aydın Ağaoğlu bu kanunun işlemediğini belirtti.

Tüketici Başvuru merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu “Tüketicilerin bankaların kendilerine bu şekilde kredi kartı sunma zorunluluğunu bilerek aidat ödemeyebilirler” dedi.

Bankaların Tüketici Kanunu’nun kendilerine zorunlu olarak yüklediği aidatsız kart sunma işlemini yapmadığını, ağırdan aldığını ifade eden Ağaoğlu, “ Durumu bilmeyen milyonlarca kart sahibi de bankaların çağrı merkezlerini arayarak alınan kart aidatını sildirmek için uğraşıyor” dedi. Bazı bankalar ise tüketici ile pazarlık yapıyor diyen Ağaoğlu, “ Kanun incelendiğinde, aidatsız kart vermenin bankanın sorumluluğu olduğunu, bankaların tüketicinin talep etmeden aidatsız kart sunması gerektiğini” ifade etti.

Ağaoğlu “ Bu kanunu bilmeyen milyonlarca tüketici ya farkına varmadan bunu ödüyor ya da banka ile girdiği söz düellosunu kaybediyor. Kredi kartı aidatı 5 yıl önce tarih olmasına rağmen bankalar 60 milyon kredi kartını cüzdanında bulunduran tüketicilerden yıllık ortalama 100 TL civarında ücret alarak, 6 milyar liralık pastayı kaybetmemek için yasayı hiçe sayıyor” diyen Ağaoğlu, “Şu anda aidatsız kart türü sunulmadan yansıtılan tüm aidatlar hukuka aykırıdır” ifadelerini kullandı.

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.