Koronavirüs gölgesindeki YKS sınavı sona erdi

Koronavirüs gölgesindeki YKS sınavı sona erdi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) giren öğrencilerin heyecanı bugün de AYT ve YDT’yle devam etti. Milyonlarca öğrencinin katıldığı YKS, bugün gerçekleştirilen iki sınavın ardından sona erdi.

Yaklaşık 2,5 milyon aday hayallerindeki üniversite için ter döktü. Dün Temel Yeterlilik Testi gerçekleştirilen YKS'de bugün de Alan Yeterlilik Testi ve Yabancı Dil Testi tamamlandı.

Adaylar gelecekleri için ter döktü. Aileler ise heyecanla dışarıda onları bekledi. Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda ikinci gün heyecanı vardı.

10.15’te başlayan YKS ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testleri saat 13.15’te sona erdi. Saat 15.45’te başlayacak YKS üçüncü oturumu Yabancı Dil Testi saat 17.45’te bitti.

 

Sınavda, sosyal mesafe, maske ve hijyen kuralları titizlikle uygulandı.

Dün gerçekleştirilen YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi için bu yıl adaylara 165 dakika süre verildi.

Yükseköğretim Kurulunca alınan karar gereği, TYT'de geçen yıl verilen 135 dakikalık süre, yalnızca bu yıl için 30 dakika daha ilave edilerek 165 dakikaya çıkarıldı. Ayrıca merkezi yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan 180 baraj puanı da bu yıl ile sınırlı kalmak şartıyla 170'e çekildi. 2020-YKS’de adaylar yüz yüze eğitim gördükleri konulardan sorumlu tutuldu. 2.sınıfın ikinci dönem konularından soru sorulmadı.

TYT'de Türkçe testinde 40, sosyal bilimler testinde tarihten 5, coğrafyadan 5, felsefeden 5, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5'er olmak üzere toplam 20, temel matematik testinde 40, fizikten 7, kimyadan 7 ve biyolojiden 6 sorunun yer aldığı fen bilimleri testinde de 20 soru yöneltildi.

 

Ayrıca sokağa çıkma kısıtlaması da sona erdi. Sonuçlar 28 Temmuz 2020 tarihinde açıklanacak.

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.