Kübra Par: Süleyman Soylu yayınını bir de benden dinleyin

Kübra Par: Süleyman Soylu yayınını bir de benden dinleyin

Habertürk yazarı Kübra Par bugünkü yazısında Süleyman Soylu'yu konuk ettikleri programın hikayesini yazdı.

"Pazar günü öğleden sonra telefonum çaldı. Arayan Veyis Ateş’ti. “Salı günü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu yayına alıyoruz. Merdan Yanardağ, İsmail Saymaz, Mehmet Akif Ersoy ve ben soru soracağız. Sen modere eder misin?" dediğini ve kendisinin de hemen kabul ettiğini söyleyen Par, "Pazartesi günü editörümüzle birlikte 19 sayfalık detaylı bir yayın akışı hazırladık. Tüm iddialara ilişkin soruları ve ilgili açıklamaları ekledik... Katılımcılarla konu sıralaması üzerine önceden konuşmadım zira konu tekti; Sedat Peker’in iddialarına yanıt vermek için gelmişti. Terörle mücadele, Meral Akşener’e saldırı gibi sıcak gündem başlıkları üzerine konuşmak yerine hakkındaki iddiaları cevaplamak istediğini açıkça ifade etmişti." diye yazdı.

Par gelişmeleri uzun uzun anlattıktan sonra , "Program öncesinde Bakan Soylu’nun bir ricası oldu. 'Bana program başında 15 dakika müsaade edin. Sonrasında istediğiniz soruyu sorabilirsiniz' dedi. 'Size hayatınızda hiç duymadığınız çok önemli şeyler anlatacağım' diye de ekledi. Anlatacakları kritik olabilirdi. Bilmediğimiz bir konuyu ifşa edebilirdi. Dahası bunca iddianın ortasında kalan bir kişi olarak kendisini ifade etmesine alan açmamız gerekirdi. Dolayısıyla 'Tamam' dedik." diye yazarak Soylu'nun kendi bildiğini anlattığı, konuyu başka yöne çekmeye çalıştığı eleştirilerinin yersizliğini göstermiş oldu.

Par, "Kaldı ki konu son derece hassas. iddiaların sahibi bir suç örgütü lideri. Ortada kanıtlanmış bir suç ya da somut deliller yok. Böylesi bir tabloda bakanı bir mahkemedeymiş gibi yargılamaya kalkışmamız, her şeyden önce gazeteciliğin temel ilkelerine ters olurdu. Ertuğrul Özkök’ün dediği gibi, bazı gazeteciler soru sormayı kavga etmekle karıştırıyor. Bakanın sözünü kesmeyi, cevap alamayınca boğazına sarılmayı gazetecilik olarak görüyorlar." diye yazısını bitirdi.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.