Kulis haber: Akşener, Bahçeli'nin çağrısına 'evet' diyecek

Kulis haber: Akşener, Bahçeli'nin çağrısına 'evet' diyecek

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “Evine dön” çağrısı yaptığı İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in bu davete her ne kadar şimdilik hayır dediyse de, resmî olmayan görüşmelerin yapıldığı ve uygun zemin oluşturduğu takdirde evet diyeceği iddia ediliyor.

Başta Akşener olmak üzere İYİ Partililerin MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin çağrısına hayır demeleri, bütün kapıların kapandığı anlamına gelmiyor.

İYİ Parti içerisinde MHP’ye geçmek isteyen, daha doğrusu MHP’den vazgeçmeyen bir çok ülkücü vekil olduğu biliniyor. Bahçeli’nin çağrısına Akşener’den zaten hemen olumlu yanıt beklemek saflık olurdu.

Bu çağrı daha çok konuşulup tartışılacak. Taban bu fikre alıştırılacak. Zamanla aradaki buzlar eriyecek ve seçimlerden önce İYİ Parti Cumhur İttifakı ile ya birlikte olacak, ya da dışarıdan destek verecek.

Yapılan anketlerde iyi partinin oy oranının gittikçe düştüğü ve son ankette baraj altında kaldığı görülüyor. Akşener siyasi hayatını devam ettirmek istiyorsa mutlaka sağlam bir ittifak ile anlaşmalı ki, bugünün şartlarına Cumhur ittifakından başka bir alternatif görülmüyor.

Aynı şekilde Cumhur ittifakının daha da güçlenmesi için Akşener’in cephe değiştirmesi hem AK PARTİ’NİN hem MHP’nin elini rahatlatacaktır.

3 gün önce Ahmet Hakan’ın “Bağlayıcı olmayan resmî temaslar sürüyor” demesi aradaki görüşmelerin yapıldığını doğruluyor. Aslında bu görüşmeler yeni değil. Fikir olarak MHP’den çok AK Partiye yakınlığı ile bilinen Yavuz Ağıralioğlu’na daha önceden içişleri bakanlığı teklif edildiği kulislerde konuşulmuştu.

Bu bilgin doğruluğu her ne kadar teyit edilmemiş olsa da İbrahim Kalın’ın sözleri bu fikir birliğini açıkça ortaya koyuyor.

Nitekim Ağıralioğlu’da verdiği cevapta “Cumhur ittifakına girmeyeceğiz” dese de kapıları kapatmadı. Ağıralıoğlu, "Toptan her şeye ret cephesi değiliz. Memleketin hayrına olan işleri destekleriz. Ne AK Parti'nin düşmanı ne sayın Erdoğan'ın hasmıyız. Diyerek açık kapı bıraktı.

Akşener’in Bahçeli’nin çağrısına verdiği cevapta Erdoğan’a hitaben “ortağınızı üzerimizden çekin” demesi ise kulislerde, Akşener aslında Erdoğan’dan davet bekliyor şeklinde yorumlanıyor.

 

bah-001.JPG

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.