Kulisler hareketlendi! Reform süreci ne olacak, HDP kapatılacak mı?

Kulisler hareketlendi! Reform süreci ne olacak, HDP kapatılacak mı?

Geçtiğimiz günlerde MHP Lideri Bahçeli, 'HDP kapatılmalıdır' demişti. Abdulkadir Selvi, Bahçeli’nin HDP’nin kapatılması yönündeki çağrısının Cumhur İttifakı'nın ortak politikası olmadığını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk siyasetinin HDP’yi taşıma ve hazmetme kapasitesinin dolduğunu belirterek ''Bu terör ve bölücülük yatağı kapatılmalıdır'' demişti.

Söz konusu açıklamaların ardından ortaya çıkan 'HDP kapatılacak' iddialarına ilişkin bugünkü köşesinden değerlendirmelerde bulunan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "HDP’nin kapatılmasına yönelik bir çalışma yapıldığı bilgisine sahip değilim. Ancak Bahçeli’nin HDP’nin kapatılması yönündeki çağrısının üzerinde durulmayan bir yönü var. Bahçeli, böylece reform sürecinin çerçevesini de tayin etmiş oldu." yorumunu yaptı.

 

''CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SICAK BAKMIYOR''

 

Selvi yazısında, "Türkiye reformlara yönelmişken HDP kapatılacak mı sorusu gündeme geldi. Bahçeli’nin HDP’nin kapatılması yönündeki çağrısının Cumhur İttifakı'nın ortak politikası olmadığı belli oldu. AK Parti, kapatma davasına muhatap olmuş, ayrıca geçmişte partileri kapatılmış bir siyasi gelenekten geldiği için parti kapatmayı zorlaştıran yasal düzenlemeler yapan bir iktidar oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın parti kapatmaya sıcak bakmadığı biliniyor." düşüncesini dile getirdi.

Selvi, "HDP, parti kapatmalar nedeniyle oluşan mağduriyetten beslenerek büyüdü. HEP ve DEP’in kapatılmasıyla başlayan süreç sonucunda HDP bugün yüzde 10 seçim barajını aşan bir parti konumuna ulaştı." ifadesini kullandı.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum