Kulisleri sarsan iddia! CHP içindeki Ekremciler harekete geçti: İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun engellerine rağmen aday olacak

Kulisleri sarsan iddia! CHP içindeki Ekremciler harekete geçti: İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun engellerine rağmen aday olacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu pek yanaşmasa da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanlığına aday olacağı iddia edildi.

Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı belirsizliğini korurken yeni bir iddia gündeme geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanlığına aday olacağı iddia edildi.

İBB Başkanı İmamoğlu'nun aday olmak istediği bilinse de CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun buna pek yanaşmadığı bir süredir Ankara kulislerinde konuşuluyordu. 

Sabah yazarı Mahmut Övür, köşe yazısında CHP içinde olay olacak açıklamalara imza attı. Övür, Ankara kulislerinde başkanlık seçimleri için Mansur Yavaş'ın hesapta olmadığını ve hatta Kemal Kılıçdaroğlu'nun engellerine rağmen Ekrem İmamoğlu'nun aday olacağını yazdı.

 

Mahmut Övür'ün köşe yazısı şöyle;

 

'Nihayet, CHP içindeki Ekremcilerin beklediği an geldi; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ilk kez açık açık adaylıktan vazgeçmediğini açıkladı.

 

Söze de Kılıçdaroğlu'na güzellemeler yaparak başladı ve devam etti:

 

"Ancak Ekrem İmamoğlu burada kendini taca ya da auta atmıyor. Kendi sorumluluğunun da farkında. Ekrem İmamoğlu İBB Başkanı, tarihin en yüksek oyunu almış bir belediye başkanı. Ekonominin yüzde 45'inin döndüğü İstanbul'da süreci uzaktan izleyen olamaz."

Peki ne yapar?

Bunu yaparken de kibirli bir edayla şunu ekliyor:

"Bir buçuk senedir her gün Ekrem İmamoğlu aday mı değil mi tartışması yapılır mı?"

Sanki bunu yapan, cumhurbaşkanlığı adaylığı için daha ilk günden "o makamın sahibi" olarak kendisini ilan eden o değil de başkası...

Ne derse desin, bu çıkışıyla 6'lı 28 Şubat İttifakı masasına yeni bir bomba koydu. Artık kara kara düşünme sırası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nda. Ne yaptıysa onu durduramadı. Bu saatten sonra da durduramaz. Zaten foncu medyanın Ekremcileri harekete geçmiş durumda. Eğer Kılıçdaroğlu direnirse vay haline, neler neler yazılmaz ki.

 

BİR ACAYİP ZOR YARIŞ

 

Baştan beri söylüyorum, Kılıçdaroğlu "tahrip siyaseti" izleyerek ön açıyor ve aday yapılmayacak. O bunun farkında mı bilemem ama Biden'cıların kafasında İstanbul seçimlerinden itibaren İmamoğlu var. Dahası ABD ve İngiliz büyükelçileri boşuna mı onu adres gösteriyor?

İşin belki de en trajikomik tarafı başbakanlık hayali kuran Meral Akşener'in, AK Parti'yi tırtıklamak için 28 Şubatçı ittifaka eklemlenen ve AK Parti sonrasına hazırlanan Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun hayal kırıklıkları yaşayacak olmaları. Çünkü bu çıkış, onların siyasi hayatlarının da biteceğinin işareti. Artık karşılarında hem "yeni nesil" hem de küreselcilerin destek verdiği, herkese gülücükler dağıtan "Post Truth" bir siyasetçi var.
Bu bir ABD-İngiltere ortak projesidir. İçeriden birilerinin bu projeyi engellemesi de zor görünüyor.

 

"İMAMOĞLU ADAY OLACAK"

 

 Mahmut Övür, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında da bu iddialarını yeniden dile getirmişti...

Gazeteci Mahmut Övür, katıldığı bir televizyon programında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olacağını iddia etti. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun son aşamada devre dışı kalabileceğini belirten Övür, adaylık içinse CHP liderinin kendisinden sonra ilk tercihinin İmamoğlu yerine Yavaş olacağını iddia etti.

 

Övür'ün gündem yaratan açıklamaları şöyle;

 

Kılıçdaroğlu, eğer Mansur Yavaş ile İmamoğlu arasında tercih yapsa Mansur Bey'i seçer. Kemal Bey, kendisi aday olmak istiyor. Net bir şekilde gözlemliyoruz, Ekrem Bey aday olmak istiyor. Altılı masa noktasında da aslında masaya nota veriyor."


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.