Kum kaplanı köpek balığı ile tanışın!

Kum kaplanı köpek balığı ile tanışın!

İstanbul Akvaryum’un en obur canlısı, haftada 10 kg. besin tüketen Kum Kaplanı Köpek balığı oldu. Her hafta kendi ağırlığının yüzde 10’u kadar beslenen 160 kiloluk köpek balığı ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor

Genellikle ürkütücü bulunan görünüşü ve güçlü yüzme yeteneğine rağmen sakin ve hantal hareket etmesiyle bilinen Kum köpek balıkları, 3,6 metreye çıkan büyüklükleri ile denizlerin en güçlü canlılarından biri olarak kabul ediliyor. Gri gövdesi üzerinde koyu renkli kaplan desenini çağrıştıran desenleri nedeniyle Kum Kaplanı olarak adlandırılan bu güçlü köpek balıkları, İstanbul Akvaryum’u ziyaret edenlerin de favorileri arasında yerini alıyor.

 

Genellikle 15 - 25 m. arası derinliklerde yüzen Kum Kaplanı köpek balığının favori akşam yemeği ise kemikli balıklar, mürekkep balıkları, yengeçler ve ıstakozlar… İstanbul Akvaryum’un en çok yemek yiyen canlısı olan Kum Kaplanı köpek balığı her hafta kendi ağırlığının yüzde 10 kadarını besin olarak tüketmesiyle ünlü. Aynı zamanda Akvaryum’un en büyük canlısı unvanını da elinde tutan Kum Kaplanı köpekbalıklarını, dünyanın en büyük kemirgeni Kapibara takip ediyor.

 

Kapibaralar, Kum Kaplanı köpek balıklarının ardından Akvaryum’un en oburları listesinde ikinci sırada yer alıyor. Köpek balıklarının aksine vejetaryen beslenmeyi tercih eden Kapibaralar, günde ortalama 3 kg. sebze, mısır, brokoli, elma ve muz gibi besinleri tüketiyor. Kum kaplanı köpek balıkları ve kapibaraların yemek tutkularına tanıklık etmek isteyenler, dünyanın en büyük tematik akvaryumu olan İstanbul Akvaryum’un büyülü dünyasında buluşuyor.

 

Siyasetcafe.com

1510063815_kumkaplan__k__pekbal_______1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.