Kurultay ve istifa çağrısı İYİ Parti’de isyan çıktı

Kurultay ve istifa çağrısı İYİ Parti’de isyan çıktı

İYİ Parti kurucularından Özcan Pehlivanoğlu, Meral Akşener’e kurultayı toplamaya davet ederken, hakkında sürekli istifa haberleri dolaşan genel başkan yardımcıları Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu’nun istifa etmesini istedi.

Bilindiği gibi İYİ Parti’de yerel seçimlere PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile gizli ittifak nedeniyle parti üst düzey yönetiminden il ilçe yönetimine ve üyelerine kadar çok büyük bir tepki vardı.

HDP ile aynı safta yer alınmasına ilk tepki olarak İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ seçim döneminde ‘Seçim sonucuna kadar yokum’ açıklaması ile açıklık getirmiş ve seçim sonrası ise görevinden istifa etmişti.

CHP’YE İYİ PARTİ’NİN YANI SIRA PKK HDP VE FETÖ DESTEĞİ GELMİŞTİ

Seçim sürecinde CHP’ye tam destek olan ve HDP’li Selahattin Demirtaş, Sezai Temelli ile birlikte PKK elebaşı Murat Karayılan ve FETÖ sözcülerinden Ekrem Dumanlı ve Emre Uslu’da birer çağrı yaparak AK Parti ve MHP adaylarına oy verilmemesi ve buna karşılık olarak CHP-İYİ Parti adaylarına destek çağrısı yapılmıştı. Bu süreçte İYİ Parti meclis üyelerinin de PKK ile ilişkili çıkması ile birlikte partinin bir çok ilçe başkanları ve gençlik kolları istifa etmişti.

İYİ PARTİ’DE İSYAN BAŞLADI

Seçimde hiçbir il kazanamayan İYİ Parti adeta sessizliğe büründü. Bu sessizliği ilk olarak partinin Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ seçim sürecindeki yapılan ittifak nedeniyle görevinden istifa ettiğini açıkladı. Aynı dakikalarda Koray Aydın’ın da görevinden istifa ettiği haberleri gelse de Aydın bunu yalanladı.

AKŞENER’E KURULTAY ÇAĞRISI VE KORAY AYDIN’A İSTİFA İSTEMİ

Bu gelimeler çerçevesinde İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve Akşener'in hemşerisi olan Av. Özcan Pehlivanoğlu yaptığı yazılı açıklamada "Genel Başkan Yardımcımız Koray Aydın ve yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Müsavat Dervişoğlu’nu istifaya; Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener ve Genel İdare Kurulumuzu Olağanüstü Büyük Kurultayı toplantıya çağırmaya, davet ediyorum" dedi.

BU SEÇİMLERİN TEK BİR KAYBEDENİ VARDIR O DA İYİ PARTİ’DİR

Pehlivanoğlu, 31 Mart 2019 tarihinde Yerel Yönetimlere dair yapılan seçimlerde ortaya çıkan sonuçların herkesçe malum olduğunu dikkat çekerek, “Kanaatimce bu seçimlerin tek bir kaybedeni vardır ve o da İYİ Partidir. Her ne kadar seçim sonuçları topluma bir başarı hikayesi olarak anlatılsa da biz İyi Partililer açısından durum budur. Ne yazık ki, İyi Parti teşkilatları parti kuruluşundan bu yana istenilen düzeye taşınamamış ve birçok yerde elini taşın altına sokmuş olan arkadaşlarımız yanlış kararlarla küstürülmüştür. Bu seçimde yaşananlar da, bize bir kez daha bunu göstermiştir. Alınan kötü neticede bunun da esaslı bir rolü vardır” dedi.

İYİ PARTİ İTTİFAKIN KAYBEDEN PARTİSİ OLMUŞTUR

Pehlivanoğlu PKK’nın tam desteklediği CHP ile ittifak konusuna da değinerek şöyle devam etti; “Ayrıca yerel seçimlerde İYİ Parti adına ittifaka dair yürütülen müzakereler, aday belirlemeler ve buna binaen yerel yönetimlerde alınan sonuç, son derece başarısızdır. İYİ Parti, ittifakın kaybeden partisi olmuştur.
Unutulmamalıdır ki; İYİ Parti iktidara alternatif bir siyasi yapı olarak kurulmuştur. Bu nedenle tek hedefi iktidar olmak olduğundan iki seçimde de, alınan sonuçlar asla bir başarı olarak görülemez.”

AKŞENER KURULTAY YAPMALI KORAY AYDIN İSTİFA ETMELİ

Pehlivanoğlu partinin yerel seçimlerdeki sonuçlarından dolayı kurultaya gidilmesini isteyerek şunları kaydetti, “Bu nedenle aday belirleme ve ittifak görüşmeleri noktasında partimizin yetkili kurulları tarafından tam yetki ile donatılan teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Koray Aydın ve yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Müsavvat Dervişoğlu’nu istifaya; Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener ve Genel İdare Kurulumuzu Olağanüstü Büyük Kurultayı toplantıya çağırmaya, bunlar yapılmadığı takdirde İYİ Parti Kurultay delegelerini “Olağanüstü Büyük Kurultayı” toplamak üzere parti tüzüğü çerçevesinde üzerlerine düşen demokratik haklarını kullanarak görevlerini yapmaya ve bu konuda il ve ilçe teşkilatlarımızı kurultayın toplanması hususunda gereken desteği ile Türk Milletinin umudu olma vasfını koruyan İYİ Parti’ye nefes vermeye, davet ediyorum.”

YENİ BİR KADRO HAREKATI KURUMSALLIĞA KATKI SAĞLAR

Pehlivanoğlu yapılacak olan kurultayda partide yeniden bir kadro kurula bilineceğini belirterek açıklamasını şu şekilde sonlandırdı; “Toplanacak “Olağanüstü Büyük Kurultay”ın; partimizin özeleştiri yapmasına, yeniden bir kadro hareketine dönüşmesine ve kurumsallaşmasına katkı vereceği düşüncesindeyim. Partililerimizin de, böyle bir beklenti içinde olduğunu görmekteyim. Bu nedenlerle parti kurucusu sıfatıyla bu çağrıyı yapma gereği duydum. Çünkü çağrımız parti tabanının duygu ve düşüncelerine tercüman olmak maksadı ile dile getirilmiştir.”

SİYASETCAFE.COM 

İlgili Haberler
 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum