Ekrem İmamoğlu’ndan ‘örgütlü suç’ açıklaması

Ekrem İmamoğlu’ndan ‘örgütlü suç’ açıklaması

Seçime olan itirazlar nedeniyle halen kesinleşmeyen İstanbul Belediye Başkanlığının durumu hakkında açıklama yapan CHP'nin İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu, “Örgütlü suç tarifini bilemem ama örgütlü çalışmayı bilirim ama” dedi.

CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "13 bin-14 bin oyla seçimi kazandım diyemezsin" sözlerine cevap verdi.

İmamoğlu 1 Nisan’da kazandığı gibi görünen ortalama 30 binlik oylarının düştüğünü hatırlatarak, "Şu anda 15 bin oyun biraz üzerinde olan fark var. 15 bin oy, çok değerli oydur. Ama biz 15 bin oyla havalanmıyoruz, 16 milyon oyla havalanıyoruz" dedi.

Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ile beraber yeniden CHP'nin Belediye Başkanlığını kazandığı Kartal Belediyesi'ni ziyaret etti. İmamoğlu, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul’daki seçimlerde ‘Örgütlü suç’ ile açıklamasına cevap verdi.

DENİZ BAYKAL’A GÖNDERME YAPTI

Adaylığı nedeniyle partinin ilçe başkanlığının istifa etmesine neden olan Adalar Belediye Başkanı seçilen Erdem Gül'ü de tebrik eden İmamoğlu, 2007 genel seçimleri öncesi CHP Genel Başkanı olan Deniz Baykal’ın "Seçimlerde başarılı olamazsak, iktidar olamazsak Rodos'a kadar yüzerim" sözlerine de atıfta bulunarak, "Adalar'a gideceğiz ama yüzerek değil. Vapurumuzla gideceğiz" dedi.

İMAMOĞLU FARKIN YARI YARIYA DÜŞTÜĞÜNÜ AÇIKLADI 

Ekrem İmamoğlu’na, bir gazetecinin "Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Neredeyse tamamı usulsüz' değerlendirmesi soruldu. İmamoğlu üzerine şu yanıtı verdi; "Ben artık bazı açıklamaları takip bile etmiyorum. Üzülerek takip etmektense, takip etmemek daha iyi” dedi.

İmamoğlu bir kez daha 1 Nisan’da 30 bine yakın oylarının yarı yarıya düştüğünü hatırlatarak şöyle devam etti; “Ama madem hatırlattınız, söyleyeyim; şu anda 15 bin oyun biraz üzerinde olan fark var. 15 bin oy, çok değerli oydur. Ama biz 15 bin oyla havalanmıyoruz, 16 milyon oyla havalanıyoruz. 16 milyon insanın oyuyla havalanıyoruz. Çünkü 16 milyon insanla kazandık, 16 milyon insanla yöneteceğiz.”

“ÖRGÜTLÜ SUÇ TARİFİNİ BİLEMEM”

İmamoğlu, Cumhurbaşkanının "örgütlü bir suç" olduğu yönünde açıklama yaptığının hatırlatılması üzerine, "Örgütlü suç tarifini bilemem ama örgütlü çalışmayı bilirim ama. Biz partimizin üyelerine örgüt deriz. Örgütlü çalışmayı iyi biliriz" dedi. İmamoğlu, şöyle devam etti; "Yine örgütlü bir biçimde bekliyorlar. En ufak bir sıkıntı gelmemesi adına bekliyorlar. Onlar bu sürecin, demokrasi sürecinin kahramanları. Bu bakıdan biz bunu biliyoruz ama başka bir örgütlülükten sandık kurulu başkanları vs. bunu biz bilmeyiz.

“BUNU ARAŞTIRSINLAR”

İmamoğlu seçimde usulsüzlük ve şaibeler hakkında görüşlerini şu şekilde anlattı; “Devletin bunu nasıl atadığı belli. Kaymakamları var, ilçe seçim kurulları var. Bunu araştırsınlar. Kaymakamı kim atamış, kaymakam kimi atamış o bizim işimiz değil. Biz söz verdik, sandıkta oya sahip çıkacağız dedik ve çıktık. 'Evet ya oluyor, sahip çıkınca oluyormuş' dedirttik. Seçimle ilgili bu kadar kaygı duydukları süreç yani sadece İstanbul'da mı ? Kazandıkları hiçbir şehirde böyle bir kaygıları yok mu acaba diye bir de kendilerine sorsunlar."

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.