Kuzey Irak'a dev operasyon! Komandolar girdi havadan karadan vuruluyor

Kuzey Irak'a dev operasyon! Komandolar girdi havadan karadan vuruluyor

Milli Savunma Bakanlığı yaptığı açıklama ile Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde teröristlerin yuvalandığı alanlara yönelik harekat başlatıldığı duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığından, Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde teröristlerin yuvalandığı alanlara yönelik harekat başlatıldığı bildirildi.

Kara Kuvvetleri topçu bataryaları ve Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı jetlerin atışlarıyla başlayan harekata komando tugayları da katılıyor.

Atak helikopterlerinin desteğiyle devam eden harekatla Hakurk'taki mağara ve sığınakların imhası, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi hedefleniyor.

pencekomutanlar1.jpg

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Pençe Operasyon Planı çerçevesinde, 27 Mayıs 2019 öğleden sonra Kara Kuvvetleri topçu bataryaları ve Hava Kuvvetlerimizin atışlarını müteakip saat 20.00’de Irak kuzeyinde teröristlerin yuvalandığı bölgelere karşı komando tugaylarımızla bir harekât başlatılmıştır.

Operasyon ATAK helikopterlerimizin de desteğinde planlandığı şekilde devam etmektedir.

Bu harekât ile Hakurk bölgesindeki terör örgütünce kullanılan mağara ve sığınakların imha edilmesi ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amaçlanmaktadır.'

pence-harita.jpg

KANDİL'E ÇOK YAKLAŞILDI

SuperHaber yazarı Metehan Demir, Habertürk canlı yayınında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin dün akşam 1000'den fazla askerler Kandil'e çok fazla yaklaşıldığını duyurdu.

İşte Demir'in açıklamalarından öne çıkanlar:

"Dün akşam ilk kez Kuzey Irak'ın Kandil bölgesine 1000'den fazla askerle çok fazla yaklaşıldı ve çok önemli bir bölge ele geçirildi. Burası kontrol altına alındı. Siyaset gündemi bir yandan sürüyor ama terörle mücadelede elbette durmuyor. Siz bu adımı atmazsanız terör sizin ülkenize geliyor ve masumların canını alıyor."


ERDOĞAN'DAN PENÇE OPERASYONU MESAJI 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "PKK'ya göz açtırmayan Mehmetçiklerimize başarılar diliyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam başlatılan ve Kuzey Irak'taki PKK hedeflerine yönelik hava ve kara harekatı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Erdoğan'ın mesajı şu şekilde, ''Terör örgütü PKK’ya göz açtırmayan kahraman Mehmetçiklerimize sınır ötesindeki bu zorlu operasyonda başarılar diliyorum.''

erdoganpence.jpeg

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.