LCW markasının açılımını biliyor musunuz?  O harflerin anlamı herkesi şaşırtıyor

LCW markasının açılımını biliyor musunuz? O harflerin anlamı herkesi şaşırtıyor

Hakkında spekülatif haberler yapılan ve terörle bağlantısı olduğu iddiaları ortaya atılan LCW markası uygun bütçeler için iyi bir alternatif olmaya devam ediyor. Peki markada bulunan harfler neyin kısalması, markanın sahibi kim? Detaylar haberimizde...

Türkiye'deki pazara girdiğinde uzun yıllar akıllara maymun amblemi ile yer etmiş  LCW (LC Waikiki) markası bakın gerçekte kiminmiş?

Sahibi Türkiye’nin en zengin 10 kişisi arasında. Kurucusu ve sahibinin kim olduğunu öğrenince şaşıracaksınız!

Türkiye’de yaşayıp oradan alışveriş yapmayan sanırım yoktur. Fiyatlarındaki caziplik müşterilerini çekiyor. Yıllardır sahipleri hakkında çok konuşuldu…Ama kimliği bu gün ortaya çıktı.

 

İyi Giyinmek Herkesin Hakkı felsefesi ile tam 23 ülkede 506 mağazada uygun fiyata kaliteli ürünler sunarak müşterilerine ulaşılabilir modanın keyfini yaşatmaktadır. Ama ülkelerde mağazalarını satışa çıkardı.

Kısa adı LCW( LC Waikiki) olan markayı 1985 yılında Fransa‘da George Amoual kurulmuştur. Ama şuanki sahibi o değildir.. Bir Türktür

Türkiye’deki LC Waikiki giyim sektöründe tüm dünyaya hizmet eden bir markadır. Şirketinin ismi Hawaii adasında yer alan Waikiki plajından ve Frsansıca’da ”arkadaşlar” anlamında ki Les Copains kelimelerinin ilk harflerini alarak LC Waikiki olarak belirlenmiştir.

Dünyada büyük bir marka olan ve yüksek satış cirolarına ulaşan LCW’yi 1991 yılında Taha Grup‘un kurduğu Tema Tekstil‘e Türkiye satış lisansını satın almıştır. Böylece Türkiye’de özellikle orta kesim diye tabir edilen bütçe grubu için yaygın giyim markasından biri olmuştur. Bu gelişmenin ardından 1997 yılında dünyadaki tüm LC Waikiki ortakları şirketi satmaya karar verdiler. Bunun üzerine Tema Tekstil ismini Tema Mağzacılık A.Ş. olarak dünyadaki tüm LCW isimlerinin hakkını satın aldı. Böylece marka merkezi istanbul olan bir Türk markası haline geldi.

Kim Kurdu : George Amoual

LC Waikiki sahibi kim: Mustafa Küçük, Vahap Küçük, Halis Küçük, Şefik Yılmaz Dizdar, Leyla Dizdar, Ayşe Pürlen Dizdar, Pamir Güçlü Dizdar, Georges Amouyal, İsmail Hakkı Kısacık, Yalçın Çağlar, Murat Mısırlı, Muzaffer Mustafa İşçan, Muhammed Mazlum Yıldırım.

MUSTAFA KÜÇÜK KİMDİR?

Forbes’ın bu sene 11.’sini düzenlediği Türkiye’nin en zengin kişileri listesi’ne göre ilk kez milyarder olan Mustafa Küçük, 1963 yılında Malatya Doğanşehir’de köylü bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Kısıtlı eğitim imkanlarına rağmen bulunduğu ilçeden üniversiteyi kazanan 2 kişiden biri oldu. 1986 yılında, yüksek lisans eğitimi sırasında tanıştığı arkadaşının ailesinin 8 küçük makinelik atölyesinde iş dünyası ile tanıştı. 1987’de Tema Tekstil’in teklifi ile bir apartmanın bodrum katında bir atölyede kendi işine başladı. İşe başladığında, bir şoför ve bir sekreterle birlikte 3 kişiydiler. Daha sonra numune dikmek için bir dikiş makinesi ve bir de kesim masası aldı. Bir süre tedarikçi firmalarla iş yaptı.

Zamanla nakış, baskı, etiket, boyahane yatırımı yaptı.Mustafa Küçük, 1988’de Tema Tekstil’in Genel Müdürlüğü görevinin ardından Tema Holding’in Genel Koordinatörlük görevini yürüttü. 2000’de Taha Holding’te perakende ve üretim gruplarının ayrılması kararı çıkınca perakende sektöründe Tema Grubu’nun CEO’luğunu üstlendi. Küçük, LC Waikiki, LCW, South Blue ve X-Side markalarının geliştirilmesi ve mağazalar zincirinin oluşturulması sorumluluğunu yürütüyor.

Türkiye’nin en zengin 10 kişisi arasında 10.sırada yer alıyor.

Dar gelirli vatandaşların sıkça tercih ettiği mağazalar arasında LCW'de yer alıyor.

 

 

ŞİRKETİN SAHİBİ VAHAP KÜÇÜK KENDİSİYLE  YAPILAN BİR RÖPORTAJDA ŞUNLARI SÖYLEDİ 


Şirketi başarıya götüren ilkler

Vahap Küçük, sunumunda kendisinin de sıkı sıkıya bağlı olduğu ve şirketi başarıya götüren ilkeleri sıralıyor:

Kurum kültürü mutlaka olmalı.
Kurumsal yönetim ilkeleri olmalı ve başta lider olmak üzere herkes uymalı.
Doğru ortaklık kültürü bulunmalı, çok başlılık felakettir.
Odaklanma, bildiğin işi yap demek.
Müşteri odaklılık, maaşımızı müşterinizin verdiğini asla unutmayın.
Mütevazı yaşam en önemli konulardan biri, hırslara ve nefise hakim ol, isteklerine zor olsa da gem vur.
Liderlik ve disiplin, her kademe liderlik yapılmalı ve herkesin uyduğu disiplin kuralları olmalı.
Yeterli sermaye olmazsa büyüyemez, fırsatları kaçırırsın.
Teknoloji ve insan kaynaklarına yatırım, başarı için şart.
Doğru sektör seçimi, sektör hakkında bilgiye sahip olmak gerek çünkü ne kadar çalışırsan çalış kâr edemiyorsan derhal o sektörden çık. Doğru kaynak kullanımı, performansı ve kârlılığı artırır.
İnovasyon ve değişim, pazar dinamiklerine ayak uyduramayanlar bitmeye mahkûmdur.
İkinci nesil için aile anayasası yetmemiş, başka bir çözüm gerekmiş
100 yıl yaşayan şirket sayısı çok az ve 3. kuşağın yönetimde olduğu şirket sayısı ise toplamın yüzde 8’i. Oysaki büyük emeklerle kurulmuş olan şirketler iyi yönetilemedikleri için kaybolup gidiyorlar. Küçük ailesi bu duruma düşmemek için bir çözüm üretmiş. Dile kolay 9 kardeşler. Kızlar da, gelinler de, damatlar da var. Küçük ailesi gençler büyüyüp de çalışma yaşları gelince ne yapacaklarını düşünmeye başlamışlar. Küçükler Holding çözümü bu noktada gündeme gelmiş.
Şimdilerde 6 şirkete ulaşan holdingde işler şöyle yürüyor:
Damatlar, yeğenler ve çocuklar kendi iş alanlarını seçebiliyor.
Girişim sermayesi veriliyor ve kurulan şirkete yüzde 49’a 51 ortak olunuyor.
Şirketler Tema Grup’un ihalelerine katılabiliyor ancak küçük bir fiyat farkıyla büyük işleri kaybeden aile şirketleri de var.
Para kazanmayan şirket, uzun süreler ısrar edilmeden kapatılıyor.

‘Keşke’leriniz var mı Sayın Küçük?

İş sonuçlara bakınca ya pek yok diyesi geliyor insanın ya da hatalarından çok iyi öğrenmiş olmalılar diyorum. “Var” diyor Vahap Küçük ve devam ediyor: “Olması gerekenden daha uzun bir süre üretim ve satışı birlikte yapmaya devam ettik. Oysaki üretimde başarılı olanlar satışta olamazken tam tersi de olabiliyordu. Şimdilerde Taha Holding 45 ülkeye ihracat yaparken küresel markalara üretim yapıyor. Biz Tema Grubu olarak fiyat avantajını da gözeterek hem yurtiçinde hem de dışında fason üretime geçtik. Kendi içimizde de en iyiyi en ucuza almaya çalışıyoruz.”


Rekabet kültürü öyle yerleşmiş ki…

Mağazalarda bilmediğim bir jargonla konuşuyor LC Waikiki çalışanları, B1, C3 gırla gidiyor. Mağazaları bölgenin operasyon müdürü ve bölgenin müdürleri de bizimle beraber geziyor. Genç ve dinamikler. Çakı gibi demek doğru olur. Vahap Küçük’ün önünde arkasında dolanıyorlar, sözlerini bir öğretmen öğrencilerine ders veriyormuşçasına dinliyorlar, öneri getiriyorlar ve en önemlisi de duruma hakim olduklarını gösteren bilgiyle donanmışlar. Konuşmalardan anlıyorum ki, her mağaza bir diğeriyle yarışıyor, yani tek rakipleri şimdilik yine kendileri.

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.