M ve N serisi yolcu minibüsü ve panelvanlara köprü yasağı kalktı!  

M ve N serisi yolcu minibüsü ve panelvanlara köprü yasağı kalktı!  

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 22 yıllık yasağı kaldırarak yolcu taşıyan M1 ve M2 sınıfı ile N1 sınıfı minibüs ve yük taşıyamayan Panelvan kamyonetlerin 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçmesine izin verdi.

Geçmişte ceza yiyen bu serideki araçlara TBMM’den çıkarılan yasayla af gelmişti. Bu kararın ardından, dün İBB Başkanlığı Genel Sekreter Hayri Baraçlı Başkanlığı’nda toplanan UKOME Boğaz köprülerini kullanan araç sınıflarının revize edilmesi teklifi değerlendirildi. 

İŞTE GEÇİŞİ İZİN VERİLEN ARAÇLAR 


Toplantıda alınan karara göre bundan sonra 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden 1. sınıf araçlar ile yolcu taşımasında kullanılan M1 ve M2 sınıfı ile N1 sınıfı kategorisindeki minibüs tipi olan ve yük taşıyamayan Panelvan kamyonetlerden oluşan 2. sınıf araçlar, turizm, personel ve okul için kullanılan tüm servis araçları, toplu taşıma araçları, N1 sınıfı acil yardım ambulansı ve acil sağlık araçları geçebilecek.

PANELVAN KAMYONETLERE DE GEÇİŞ HAKKI 

Yine alınan yeni kararla azami yüklü ağırlığı 0,75 tonu geçmeyen hafif römorklu araçlar hariç, sürücü ve yanındaki oturma yerleri dışında başka oturma yeri de bulunabilen, sürücü bölümü gövdeyle bitişik olan panelvan kamyonetler 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü kullanabilecek.

Siyasetcafe.com 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.