Atatürk'ün partisi siyasal İslama teslim oldu!

Atatürk'ün partisi siyasal İslama teslim oldu!

Hem Cumhuriyet hem de CHP'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi oy avcılığı için Siyasal İslamın en büyük harekatı olan AK Parti'nin izinde ilerlemeye devam ediyor.

CHP Deniz Baykal'ın döneminde çarşaf açılımı atılımının yarıda kaldığı hamleler İstanbul seçimleri için hat safhalara çıktı. Her geçen gün Atatürk'ün çizgisinden uzaklaşan CHP adayı Kuran okuyup, dualar ederken genel başkan ve parti üst düzey yöneticileri ise şeyhlerle iftarda buluşup oy desteği istiyor. Kılıçdaroğlu en son 'göreve geldiğimizde kapatacağız' dediği İmam hatiplilerle iftarda buluştu. 

 

BİNALİ YILDIRIM İSMAİLAĞA CEMAATİNİ ZİYARET ETTİ 

 
Cumhur İttifakı'nın AK Partilili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım Fatih'teki İsmailağa Cemaati'ni ziyaret etti. İstanbul'da tekrarlanacak seçime 1 aydan az bir süre kala yapılan ziyaretle, cemaat ve faaliyetleri yeniden gündeme geldi.

İsmailağa Cemaati, günümüzde Nakşibendi tarikatını temsil eden dini oluşumlardan biri. Cemaat, bugün 90 yaşında olan Mahmut Ustaosmanoğlu tarafından 1980'lerin başında kuruldu. 1970'lerin sonuna kadar Fatih'te yine Nakşibendi ekolünden Mehmed Zahit Kotku ismiyle özdeş İskenderpaşa Cemaati bünyesinde bulunan Ustaosmanoğlu, Kotku'nun ölümünden sonra bağımsız bir oluşuma yöneldi.

 

binaliyildirim-ismailaga.jpg

Cemaat adını, 56. Şeyhülislam İsmail Efendi tarafından İstanbul'un Fatih ilçesindeki Çarşamba semtinde yaptırılan camiden alıyor. Cemaatin sadece İstanbul değil, Türkiye genelinde ağları bulunuyor. Günümüzde bu yapılanma bünyesinde bugün özel okullar, medreseler, Kur'an kursları ve medya organları gibi çeşitli kurumlar bulunuyor.

Cemaatin önemli isimlerinden Ahmet Mahmut Ünlü'nün son yıllarda katıldığı TV programları ve sözlerinin yarattığı tartışmalar üzerinden kamuoyunda tanınan bir figüre dönüşmesi ise İsmailağa'nın muhafazakâr olmayan kitleler açısından da tanınmasını sağladı.

 

CHP EKREM İMAMOĞLU İLE NEREYE KOŞUYOR? 

 

Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatından itibaren her geçen gün kuruluş çizgisinden uzaklaşan CHP geldiği son noktada şeyhlerden oy için yardım istiyor. 

 

Özellikle Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Atatürk çizgisinden neredeyse tamamen kopan CHP, PKK'nın sizyasi uzantısı HDP ve FETÖ ile işbirliği yetmezmiş gibi oy avcılığı için Siyasal İslamın temsilcisi AK Part'inin izinden gittiği görünümü veriyor. 

 

Türkiye'nin ilk defa ittifak ile gittiği 31 Mart yerel seçimlerinde en büyük desteği PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile birlikte Meral Akşener'in İYİ Partisi'nden destek alan CHP Ankara, Antalya, Adana'da başarı sağladı. 

 

Ancak İstanbul'da da 29 binlik bir oy fakının 13 binlere düşmesi ile İstanbul seçimlerine iddia edilen şaibe nedeniyle başvurulan YSK seçimin iptali ve yenilenmesine karar verdi. 

 

Özellikle 31 Martta daha çok AK Parti ve MHP seçmeninin sandığa girmemesi ve sandıklarda usulsüzlükler nedeniyle oy oranı ile önde görülen CHP 23 Haziran seçimlerinde kazanmak için her türlü taklayı atıyor. 

 

SEÇİMLERE 15 GÜN KALA CAMİDE YASİN OKUDU

 

31 Mart seçim sürecinde terör örgütleri FETÖ ve PKK tarafından da destekleyecekleri açıklamaları olan CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu, seçimlere 15 gün kala Eyüpsultan'a giderek Yasin okumuş ve görüntüler yayılmıştı. 

 

imamoglu-kuran-001.jpg

 

SEÇİM SONRASI YİNE EYÜPSULTAN'DA DUA ETTİ

 

FETÖ firarisi Emre Uslu'nun CHP adayına bunun da yeterli olmadığını belirterek cami avlusunda kurban kestirip halka dağıtmasını önermişti. CHP adayı seçim itirazları sürecinde yine Eyüpsultan'a giderek camide dua ederken fotoğraf çektirip yayılmıştı. 

 

 

imamoglu-dua-002.jpg

 

Yenilenecek seçimler için propaganda yapan CHP adayı her yerde, Ramazan ayı ile adeta yeni fetvalar verecek laflar edere, Ramazan ayının Fransa devrimi için kullanılan 'aydınlanma ayı' diyerek iki kesime de hoş görünme gayretini hiç eksik etmemiş. 

 

ŞEYHLERLE BULUŞUP OY İÇİN YARDIM DİLEDİLER 

 

Atatürk'ün kurduğu CHP'nin son Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul seçilerinde oylarını artırmak için Muhafazakar Kürt seçmenin oylarını alabilmek için Doğu ve Güneydoğu'da sözü geçtiği iddia edilen şeyhlerle iftarda bir araya geldi. İftara CHP'den bir çok dini ve milli değerlere hakaret eden İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bir çok terörist cenazelerine katılan CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'da yer aldı. Ancak CHP paylaştığı fotoğrafta şeyhlere yer vermedi.  

 

chp-sey-hiftar.jpg

 

HIRKA-İ ŞERİF'İ ZİYARET ETTİ: SABAHA ANLAM KATTIK 

 

En son Hırka-i Şerif'i de ziyaret eden CHP adayı, bu ziyaretten dolayı 'anlam kattığı' iddiasında bile bulundu. İmamoğlu ziyaret ile, "Veysel Karani’nin torunları tarafından 1400 yıldır muhafaza edilen Hırka-i Şerif ve Sakal-ı Şerif yüzyıllardır İstanbul’a emanet. Samir Ailesi’nin nazik davetiyle İstanbul’un fetih yıl dönümünde bu sabaha anlam kattık" ifadelerini kullandı. 

 

imamoglu-hirkaiserif.jpg


CHP LİDERİ İMAM HATİPLİLERLE İFTARDA BULUŞTU 

'İmam Hatipler kapatılmalı, göreve geldiğimizde İmam Hatipleri kapatacağız' diyen CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul seçimlerinde biraz daha fazla oy alabilmek için Ankara'da imam hatiplilerle iftar yaptı.

 

kilicdaroglu-imamhatipliler.jpg

Bir otelde gerçekleşen iftarda Kılıçdaroğlu, Genç İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Muhammet Samet Akkaya ve dernek üyeleriyle bir araya geldi. İftara, Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener ile Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanlarından Deniz Demir de katıldı.

 

 

 

Siyasetcafe.com 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.