Mahkeme Önkibar'ın yalanlarına 'dur' dedi

Mahkeme Önkibar'ın yalanlarına 'dur' dedi

Her fırsatta Ülkücü camiaya saldıran Sabahattin Önkibar'ın yalanlarına karşın MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından mahkemeye yapılan başvuru kabul edildi.

Her fırsatta Ülkücü ve Milliyetçilere saldıran daldan dala konan ve en son Aydınlık'tan kovulunca soluğu Odatv'de alan Sabahattin Önkibar'ın MHP Lideri Devlet Bahçeli hakkında söylediği yalanlar nedeniyle mahkeme tedbir kararı aldı. 

En son Aydınlık ve Ulusal Kanal'dan kovulan Sabahattin Önkibar, soluğu aldığı Odatv'de yalan haberlere imza atmaya başladı. Önkibar, bir yazısını MİT Eski Müsteşarına, birini eski AKP'li dediği bir milletvekiline, diğerini eski Büyükelçi'ye dayandırmış ve hiç birisinin ismini verememişti. Önkibar kendi hayal ve taleplerini sözde kişilere dayandırarak yeni kalemsörlük yaptığı Odatv'nin takipçilerine de hoş ve sempatik göründü.

Bundan böyle Odatv'nin yeni kalemşörü Önkibar, MHP Lideri Bahçeli hakkındaki yalan ve iftira içerikli açıklamalar yapamayacak. 

MHP’nin yaptığı başvuru üzerine gazeteci Sabahattin Önkibar hakkında Devlet Bahçeli’ye ilişkin yalan ve iftiraya dönük yorum ve açıklamaları konusunda tedbir kararı alındı.

Her atıldığı yerden sonra tamamen zıt kutuplara sığınan kendisini ise Milliyetçi olarak tanıtan Sabahattin Önkibar, MHP tarafından suç duyurusunda bulunulmuştu. MHP ve Lideri Devlet Bahçeli hakkında yalan ve iftiralar atan Önkibar'a mahkeme tedbir kararı koydu. 

AKSİ TAKDİRDE CEZAİ İŞLEMLER YAPILACAK 

Devlet Bahçeli’nin avukatı Nizameddin Kocabey tarafından yapılan açıklamada başvurunun Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından kabul edildiği ve Önkibar hakkında “tedbir kararı” verildiği belirtildi. Kocabey’in açıklamasında, “Önkibar daha önce müvekkil hakkında bir kitap yazmış ve bu kitap, müvekkilin kişilik haklarına saldırı niteliğinde isnat ve ifadeler içerdiğinden mahkeme kararıyla kitabın dağıtımı durdurulmuş, dağıtılanlar toplatılmış; Ankara Bölge adliye mahkemesi ise Önkibar’ın istinaf talebini esastan ve gerekçeli bir şekilde reddetmişti. Önkibar’ın bu mahkeme kararlarını arkadan dolanma girişimi engellenmiştir. Sabahattin Önkibar’ın mahkeme kararını uygulamaması halinde, hakkında cezai müeyyide tesis edilmesi için gerekli müracaatlar yapılacaktır” denildi.   

CHP'Lİ İMAMOĞLU'NU ÜLKÜCÜ YAPTI

Sabahattin Önkibar'ın bir diğer yalanı ise CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'nun ülkücü olduğu iddiasıydı. Bu zamana kadar İmmaoğlu için ne kendisi nede başka birisinin böyle bir iddiası olmazken Sabahattin Önkibar'ın bu uydurma yalanını niye ortaya attığı ise henüz anlaşılmış değil. 

Önkibar bu yalanına MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi de karıştırmış Bahçeli sözde ülkücü İmmaoğlu'na savaş açmış.  Önkibar, bunu, "Babası ve kendisi ülkücü kökenli olan Ekrem İmamoğlu'na savaş açması kafa karıştırmıyor mu? Bahçeli şimdi İstanbul'a bir Türk Milliyetçisi başkan olmasını istemiyor, yalan mı?" diye yazdı. 

Siyasetcafe.com 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum