Akşam yazarı Deniz Gökçe bildiğin çalmış

Akşam yazarı Deniz Gökçe bildiğin çalmış

Ekonomist Deniz Gökçe'nin bugün yayımlanan 'İran 40 yıldır savaş içinde yaşamaktaydı' yazısı Wall Street Journal yazarı Mohammed Alyahya haberinin kopyası çıktı.

Akşam Gazetesi yazarı Deniz Gökçe, bugün köşesinde ABD-İran arasındaki gerilimi inceleyen bir yazı yayımladı.

Fakat yazının Amerikan Wall Street Journal Gazetesi'nden birebir alındığı görülüyor. 27 Mayıs'ta Wall Street Journal'de Mohammed Alyahya imzasıyla yayımlanan yazının kötü bir çevirisi yapılmış, fakat herhangi bir kaynak gösterilmemiş. Hatta başlığına kadar değiştirilmemiş. Yazının içeriği ise ABD-İsrail tezlerini destekler nitelikte.

Gökçe'nin yazısı şöyle başlıyor:

"ABD, en son habere göre, 1500 kişilik küçük bir orduyu İran’a göndererek İran’ın olası savaşlarının devamını önlemeye çalışacak. İran’la savaş çıkmasından çekinenler, savaşın ortadan kalkmasını tercih etmekteler ama İran ise 40 yıldır savaş içinde yaşamaktaydı. Önce Arap Emirlikleri’nin ticari gemilerini ve sonra da 1979’da Hizbullah, Tahran’daki ABD elçiliğini işgal etmişti."

Wall Street Journal'deki yazının başlangıcı ise şöyle:

"The U.S. plans to send 1,500 troops and other military assets to the Middle East to counter the Iranian threat. Those who worry about the possibility of war ignore that Iran is already at war and has been for almost 40 years. Its recent sabotage of commercial vessels in the United Arab Emirates and pipelines in Saudi Arabia continues a long pattern that began with the invasion of the U.S. Embassy in Tehran in November 1979."

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.