Mansur Yavaş'ı CHP'ye götüren isim açıklandı

Mansur Yavaş'ı CHP'ye götüren isim açıklandı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş'ı CHP’ye götüren kişinin FETÖ’cü Mümtazer Türköne olduğunu belirterek, “Oyunun derinliğini görün” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, sahte senet skandalıyla gündemden düşmeyen CHP-İYİ Parti ittifakı ve HDP işbirliğinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'la çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

SİYASETCAFE’nin “İşte MHP’ye yapılan operasyonun perde arkası: FETÖ’NÜN 31 MART PLANI” başlıklı analiz haberimiz üzerine önemli bir açıklama geldi. Haberimizde FETÖ medya yayınlarında Meral Akşener ile ilgili çıkışlar ile eski Zaman gazetesi yazarı Mümtaz’er Türköne’nin CHP Ankara adayı Mansur Yavaş hakkında değerlendirmelerini gündeme taşımıştı.

İşte Mansur Yavaş’ın FETÖ medyası ve Mümtaz’er Türköne ile ilgili o bölüm;

“Fettullahçı Terör Örgütü (FETÖ) 2010 yılından beri kendi yayın organlarında ve sosyal medyada siyasi partilerden en çok Meral Akşener’i destekleyen yayınlar yapmaya başladı.

FETÖ’ nün medyası olan eski Zaman gazetesi yazarı Mümtaz’er Türköne Zaman gazetesindeki köşesinde kaset operasyonundan bir hafta önce Mansur Yavaş’ın MYK üyeliğinden istifa etmesini istediğini ve ‘MHP’de bir dönem kapanıyor, yepyeni bir dönem başlıyor’ demişti. Bu açıklamada ‘Belki yeni inşa edilecek binada bize de çalacak bir kapı kurulur’ diye de ilave etmişti.

as-min.jpg

Bir organizatör gibi davranan Türköne başka bir yazısında ise Meral Akşener’in adayları sadece MHP’de değil “MHP dışındaki sularda da bereketli bir rüzgâra dönüşecek” gibi görüyor’ ifadeleriyle Akşener’in marka değerini kullanarak MHP’ye sızma girişimine ilişkin planlar devreye soktuklarını açık etmişti.”

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YILDIRIM, YAVAŞ’IN FETÖ BAĞLANTISINI AÇIKLADI

İşte bu analiz haberimiz sonrası MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, Mansur Yavaş’ın FETÖ bağlantısı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki'nin Birlik Vakfı üyeleriyle bir araya geldiği toplantıya katılan Yaşar Yıldırım buradaki konuşmasında Yavaş'ı eleştirerek FETÖ bağlantısını açıkladı.

'MUHSİN YAZICIOĞLU’NUN KEMİKLERİ SIZLADI'

Mansur Yavaş'ın BBP'nin kurucu lideri merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabrine yaptığı ziyarete tepki gösteren Yıldırım, "Bir mezar ziyaretine arkanızda orduyla gidiyorsunuz. Oradan bir yiğido çıkıp 'Sen ne yüzle geldin buraya. Siz değil misiniz PKK'nın partisine HDP ile iş yapan? Rahmetlinin kemikleri sızlamaz mı?' diye tepkisini dile getirdi. Rahmetli Yazıcıoğlu'nun kemikleri sızladı mı? Sızladı" diye konuştu.

'MANSUR YAVAŞ'I CHP’YE GÖTÜREN DE O'

Mansur Yavaş'ın Beypazarı'nda belediye başkanlığı yaptığını ve daha sonra MHP'den CHP'ye geçtiğini hatırlatan Yaşar Yıldırım şöyle konuştu: "Daha sonra mektup yazdı Devlet Bahçeli'ye, basına sızdırdı. Dedi ki; 'MHP, CHP'lileşiyor'. Cihan Paçacı da bunun başını çekiyor. Partiden istifa etti. Cihan Paçacı ile ikisi MHP'yi böldü, İyi Parti'yi kurdu. Kolkola girdiler çalışıyorlar. Oyunu götüren kim? Mümtaz'er Türköne. Zaman gazetesinin eski yazarı, FETÖ'den hapis cezası aldı. Sincan Cezaevi'nde yatıyor. Mansur Yavaş'ı CHP'ye götüren de o. Oyunun derinliğini görün.”

turkone1.jpg

FETÖ DAVASINDAN 10 YIL HAPİS CEZASI ALDI

Öte yandan, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) yayın organı olduğu gerekçesiyle kayyuma devredildikten sonra kapatılan Zaman gazetesinin eski yazarlarının yargılandığı davada, sanıklar Ali Bulaç ve Şahin Alpay, 8 yıl dokuzar ay, Mümtazer Türköne ve Mustafa Ünal 6 Temmuz 2018’de 10 yıl altışar ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada verilen aranın ardından 4'ü tutuklu 11 sanığın yargılandığı davaya ilişkin karar açıklandı. Mahkeme heyeti, sanıklar Ali Bulaç ve Şahin Alpay'ın, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 8 yıl dokuzar ay, sanıklar Mümtazer Türköne ve Mustafa Ünal'ın ise aynı suçtan 10 yıl altışar ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.