Yavaş’ın Pirus Zaferi: Ezici çoğunluk Cumhur’da!

Yavaş’ın Pirus Zaferi: Ezici çoğunluk Cumhur’da!

HDP’nin desteklediği CHP ve İYİ Parti’nin adayı olan ve Ankara yarışını kazanan Mansur Yavaş’ın işi çok zor.

Ankara’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışını yüzde 50.62 oy oranıyla CHP ve İYİ Parti'nin ortak adayı Mansur Yavaş kazandı ama 25 ilçenin 19’unda, Büyükşehir sonuçlarıyla ters orantı ortaya çıktı.

Ankara'da CHP ve İYİ Parti’nin ortak adayı Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışını yüzde 50.62 oy oranıyla kazandı ama 25 ilçenin 19’unda AK Parti, 3’ünde de MHP’li adaylar açık ara önde bitirdi.

Ankara’da 25 ilçenin 19’unda AK Parti, 3’ünde de MHP’li adaylar açık ara önde gitti.

BELEDİYE MECLİSİ’NDE CUMHUR AĞIRLIĞI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda CHP ve İYİ Parti’nin ortak adayı Mansur Yavaş oturdu. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ise hakimiyet açık ara farkla AK Parti ve MHP’li üyelerde olacak. Bu durumda Yavaş, çoğunluğunu AK Parti ve MHP’li üyelerin oluşturduğu Belediye Meclisi ile çalışmak zorunda kalacak.

AK PARTİ ANKARA’DA OYLARINI ARTIRDI

Ankara’nın ilçelerindeki seçim sonuçları 2014 Yerel Seçimleri ile mukayese edildiğinde, AK Parti’nin ilçe bazında oylarını artırarak açık ara birinci parti olduğu ortaya çıkıyor. AK Parti, Cumhur İttifakı kapsamında MHP’li adayların katıldığı ilçeler dışında, 2014’teki belediye başkanlıklarının tümünü korumuş durumda. 25 ilçenin 19’unda ipi göğüslemeyi başaran AK Parti, oylarını ciddi oranda da artırmış görünüyor.

yavas.png

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.