Mansur Yavaş’tan bir flaş atama daha: MHP ve Bahçeli düşmanlarına kapıları açtı

Mansur Yavaş’tan bir flaş atama daha: MHP ve Bahçeli düşmanlarına kapıları açtı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olan CHP’li Mansur Yavaş, Belediye şirketi olan BELKO’ya MHP ve Devlet Bahçeli’ye karşıtlığıyla bilinen emekli Hakim Kerim Yılmaz’ı atadı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş belediyenin teşekküllerinden olan BELKO’nun yönetim kurulu başkanlığına İYİ Parti Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve emekli hakim Avukat Kerim Yılmaz’ı atadı.

Avukat Kerim Yılmaz’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu BELKO Ankara Büyükşehir Belediyesinin ihtiyaç sahibi ailelere verdiği kömürün temini ve dağıtımı görevini yapıyor. Şirket aynı zamanda, BelKoAir adı altında 2013 yılından beri Ankara’ya hava yolu ile gelen yolcuları hava alanından şehir merkezi ve şehirlerarası otobüs terminaline (AŞTİ), aksi istikamette ise; hava alanına gitmek isteyen yolcularına taşıma hizmeti veriyor.

kerimyilmaz.png

HALKBANK’A İFTİRA NEDENİYLE “PİYASA DOLANDIRICILIĞINDAN” TUTUKLANMIŞTI

İyi Parti YİK Üyesi emekli Hakim Kerim Yılmaz daha önce Halkbank’a yönelik attığı tweetler nedeniyle mahkemeye çıkmış ve “piyasa dolandırıcılığı” ile “itibarın zedelenmesi” suçlarını işlediği gerekçesiyle tutuklanmıştı.

MAHKEMEDE İTİRAF ETMİŞ

Halk Bankası’na yönelik kirli bir saldırının fitilini ateşleyen tweeti attığını mahkemede itiraf eden şüpheli Kerim Yılmaz hakkındaki kararda, “5411 sayılı Bankacılık kanununun 158/1. maddesine aykırılık” suçundan dolayı yürütülen soruşturmada sanığın aleyhinde kuvvetli suç şüphesi oluşturacak delillere de yer verilmişti. Delillerden biri 29 Mayıs 2018 tarihli İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğünün araştırma raporuyla, İyi Partili Kerim Yılmaz’ın söz konusu tweeti attığına dair itirafı olmuştu.

TWETTER ÜZERİNDEN EKONOMİK MANÜPLASYON

İyi Partili Kerim Yılmaz'ın twitter hesabı üzerinden 24 Mayıs 2018 günü 07:40 saatinde "Bankacılık kaynaklarım; Zarrap davası sonucu olarak ABD Halkbank'a 49 milyar dolar ceza kesmiş. AKP 15 kişilik bir heyeti ABD ye yollayıp bunun seçim sonunda açıklanması için pazarlığa göndermiş! Bu ödenmezse uluslararası sistemden atılmamız gündeme gelebilirmiş! Ülkeyi batırdılar" içerikli ekonomik manipülasyon yapmaya yönelik paylaşımda bulunduğu tespit edilmişti.

CHP’Lİ MANSUR YAVAŞ BELEDİYE’YE MHP VE DEVLET BAHÇELİ KARŞITLARINI YERLEŞTİRİYOR

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerini kazanarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olan CHP’li Mansur Yavaş’ın mazbatasını aldıktan sonra yetkisi altındaki yerlerdeki yaptığı atamalarda MHP ve Devlet Bahçeli’ye karşıtlıklarıyla bilinen isimleri “sözde ülkücü” kimliği adı altında tercih etmesi dikkat çekiyor.

Hakan Sönmez

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum