MASAK Başkanı Osman Dereli görevden alındı

MASAK Başkanı Osman Dereli görevden alındı

Mali Suçları Araştırma Kurulu MASAK'ın Başkanı Osman Dereli, görevden alındı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Mali Suçları Araştırma Kurulu MASAK'ın Başkanı Osman Dereli, 3 sayılı Cumhurbaşkanı Kararnamesi'nin 4. maddesi gereğince görevden alındı.
 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararında görevden almaya ilişkin şu ifadeler kullanıldı:

"Hazina ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanı Osman Dereli, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 4'üncü maddesi gereğince görevden alınmıştır" denildi.

 

masak.JPG

 

2019 Ağustos ayında Dereli'nin görevden alındığı yerine ise Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürü Hayrettin Kurt'un getirildiği ileri sürülmüştü.

 

OSMAN DERELİ KİMDİR?


Osman Dereli, 1974 yılında Ankara'da doğdu. 1996 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun olan Dereli, 1997 yılında Maliye Bakanlığı’nda hesap uzman yardımcısı olarak göreve başladı.

Dereli, 2006 -2008 yıları arasında ABD’de İllinois Üniversitesi muhasebe dalında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

2008-2012 yılları arasında Gelir İdaresi Başkanlığı’nda grup başkanı olarak görev yapan Dereli, 25.09.2012 tarihinde Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Başkan Yardımcılığına atandı.

Dereli, 29.03.2016 tarihinde Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığına atandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum