Maskelerden ne zaman kurtulacağız? Prof. Dr. Levent Yamanel açıkladı

Maskelerden ne zaman kurtulacağız? Prof. Dr. Levent Yamanel açıkladı

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, aşı çalışmalarında belirli bir noktaya gelindiğini söyleyerek önlem olarak takılan maskelerin bu yıl sonuna kadar kullanılabileceğini belirtti.

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, koronavirüsün henüz sonlanmadığını söyleyerek yeni normalleşme sürecine alışılması gerektiğini ifade etti. Yamanel, maskelerin bu yılın sonuna kadar takılabileceğini belirtti.

ALINAN ÖNLEMLER HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi (GATA) Yoğun Bakım ve İç Hastalıkları Uzmanı ve Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, yeni tip koronavirüse (COVID-19) karşı alınan önlemlerle ilgili açıklama yaptı.

 

"ELDİVEN ÖNERMİYORUZ"

Yamanel, eldivenin kişide yalancı özgüven oluşturduğu konusunda dünyanın hemfikir olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Eldiven taktıktan sonra yalancı biz özgüven oluşuyor ve ardından bu eldivenle kişi o hisle her yere dokunabiliyor ve böylece alınan mikropları her yere bulaştırma ihtimali de oluyor. Bu nedenle yalancı özgüveni oluşturmamak için eldiveni önermiyoruz.

 

ALIŞVERİŞ YAPARKEN BU KURALLARA DİKKAT EDİLMELİ

Sadece el hijyenini öneriyoruz. Eldiven taksak bile eldiveni çıkardıktan sonra da yine el hijyenine mutlaka dikkat etmemiz gerekir. Marketlerde temasta bulunduktan sonra özellikle elimizi yüzümüze mutlaka götürmememiz gerekiyor.

YENİ NORMALE ALIŞILMALI

Ülkemizde ve dünyada henüz virüs sonlanmadı. Virüs sonlanana kadar mutlaka yeni normale alışmamız gerekiyor. Kontrollü sosyal hayat kurallarını unutmamamız gerekiyor. Bunların olmazsa olmazı maske takmak, maskeyle birlikte sosyal mesafeye uymak, el hijyenine ve diğer temizlik tedbirlerini uygulamamız gerekiyor. Ve kalabalık oluşturmayacak şekilde de davranmamız gerektiğini hiçbir zaman unutmamamız gerekiyor.

VAKA SAYILARI ARTABİLİR

Virüsle mücadelenin iki basamağı var. Bir tedbir, iki tedavi. Tedbir basağımız çok güçlü oldu, halkımız tarafından iyi benimsendi ve alınması gereken tedbirleri uyguladık. Bu nedenle şu an iyi durumdayız. Ama bunu devam ettirirsek iyi durumumuz da devam eder. Eğer bu tedbirleri devam ettiremezsek vaka sayılarının arttığını görürüz. Bundan kurtulabilmemiz için global bir bağışıklığın olması gerekiyor. Bu da etkin bir tedavinin, etkin bir aşının bulunmasıyla mümkün olacak. Şu an çok ciddi aşı çalışmaları yapılıyor. Fakat aşı çalışmaları 1-1,5 sene sürüyor. Buna bağlı olarak en baştan beri süreci de hesaplarsak eğer bu yılın sonuna kadar maske takacağımızı öngörebiliriz."

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.