Meğer kediler dünyaya Türkiye'den yayılmış

Meğer kediler dünyaya Türkiye'den yayılmış

Bugün dünyada Antarktika hariç tüm kıtalarda görülebilen kedilerin 10.000 yıl öncesinde tüm dünyaya Türkiye’den yayıldığı düşünülmekte.

Ünlü İngiliz gazetesi Independent’in haberine göre evimizin sevimli hayvanları olan kedilerin anavatanı Türkiye imiş.. Bugün dünyada Antarktika hariç tüm kıtalarda görülebilen kedilerin 10.000 yıl öncesinde tüm dünyaya Türkiye’den yayıldığı düşünülmekte.

Yapılan DNA analizleri kedilerin atalarının büyük ihtimalle Türkiye’den geldiğine ve ilk çiftçilerin bu hayvanları kemirgen hayvanlarla mücadelede kullandığına işaret ediyor.

Milattan önce 2500 yılına gelindiğinde ise Anadolu kedileri Kıbrıs'a ulaşmıştı. Daha sonra göç kervanına katılan ülkeler ise Romanya ve Bulgaristan…

Independent’ de yer alan haber göre M.Ö 800’lü yıllara gelindiğinde ise de insanlar aracılığıyla Mısır’a yayıldı ve Mısır’da oldukça sevilen bir hayvan haline geldi ve Mısırlılar kedilere soyluluk ve zenginlik işareti olarak benimsedi, Mısır’ın tarihi eser ve heykellerinde bol bol kedi figürüne rastlanmasının nedeni bu olsa gerek.

Daha sonra Romalılar ve Vikingler haşereyle mücadele amaçlı gemileriyle kendi ülkelerine taşıdı. Sonrasında ise kediler tüm Afrika, Avrupa ve Asya’ya yayıldı. Kediler en son olarak da Amerika’nın keşfiyle insanlar tarafından gemilerle okyanus ötesine taşındı. Günümüzde Amerika’daki her üç evden birinde en az bir kedinin bulunduğu ve ülkedeki toplam kedi sayısının 93,5 milyon olduğu düşünülüyor.

Haber sosyal medyada oldukça ilgi gördü ve Türk takipçiler büyük bir çoşku ile karşılayıp “as bayrakları” şeklinde Twitter’da tezahürat yaptılar.

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler

Kaynak:Independent

 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.