Mehmet Barlas yazdı: Gerçek katilin adı, teröristin üstünde yazıyor

Mehmet Barlas yazdı: Gerçek katilin adı, teröristin üstünde yazıyor

Mehmet Barlas, İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen hain bombalı saldırıya ilişkin çok konuşulacak bir yazı kaleme aldı.

Mehmet Barlas, Sabah gazetesindeki bugünkü yazısında İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırıyı gerçekleştiren teröriste ilişkin olarak, "Beyoğlu İstiklal Caddesi'ni kana bulayan Suriye uyruklu PKK'lı kadın şu anda gözaltında. Terörist, göğsünde 'New York' yazan bir kıyafetle yakalandı. Elbette o kıyafetten yola çıkarak terörist kadının ABD'yi işaret ettiğini söylemiyorum. Ama bazı fotoğraflar vardır ki siz istemeseniz de her şeyi anlatır. Kadın teröristin elleri kelepçeli olarak Türk bayrağı önünde verdiği görüntüde kıyafetinde New York yazması işte o fotoğraflardan biri" ifadelerini kullandı.

 

Mehmet Barlas, "Gerçek katilin adı, teröristin üstünde yazıyor" başlıklı yazısında şunları kaydetti:

 

'Beyoğlu İstiklal Caddesi'ni kana bulayan Suriye uyruklu PKK'lı kadın şu anda gözaltında. Terörist, göğsünde "New York" yazan bir kıyafetle yakalandı.

Elbette o kıyafetten yola çıkarak terörist kadının ABD'yi işaret ettiğini söylemiyorum. Ama bazı fotoğraflar vardır ki siz istemeseniz de her şeyi anlatır. Kadın teröristin elleri kelepçeli olarak Türk bayrağı önünde verdiği görüntüde kıyafetinde New York yazması işte o fotoğraflardan biri.

Tam da bu arada hiç alışık olmadığımız bir gelişme yaşandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'ye yaşadığı kayıplar için başsağlığı dileyen ABD'ye hitaben "Amerika'nın taziyelerini kabul etmiyoruz" dedi.

Soylu aslında "Gerçek katili biliyoruz" demek istiyor.

PKK'yı binlerce TIR silahla donatan, Kobani'yi kontrol altında tutan, YPG'nin silahlı eğitimi için (eğit-donat projesi) Pentagon'un bütçesinden milyarlarca dolar harcayan ABD, kamuoyunun gözünde bu olayın asıl failidir.

Teröristin kıyafetinde New York yazsa da yazmasa da bu gerçek değişmez.

Önemli bir detayı da gözden kaçırmayalım. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan ziyareti dönüşü isim vererek ABD Başkanı Biden'ı terör örgütlerini himaye etmekle suçlamıştı.

Zaten İstiklal Caddesi'ndeki terör olayının çok karmaşık bir hazırlık döneminden sonra gerçekleştiği anlaşıldı. Terör eylemiyle ilgili gözaltında bulunan şüpheli sayısının en az 48 olduğu biliniyor.'

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.