Mehmet Hakan Sağlam'dan İsmet İnönü'ye iftira

Mehmet Hakan Sağlam'dan İsmet İnönü'ye iftira

Daha önce yaptığı açıklamalarda, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk ve İnönü’ye iftira atan ve bu nedenle 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Mehmet Hakan Sağlam’dan tepki çeken paylaşım geldi.

İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Mehmet Hakan Sağlam, Akit TV’de ‘Vizyon’ adlı programa katıldı. Sağlam, Milli Mücadele dönemi kahramanlarından ve Türkiye’nin 2’nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’ye hakaret ve iftira dolu ifadelerde bulundu.

CAMİLERİN GENELEV YAPILDIĞI İFTİRASI

‘Kur’an-ı Kerim’de İsmet İnönü ile ilgili ayet var’ diyen Mehmet Hakan Sağlam, camilerin genelev yapıldığı yönünde iftiralarda bulundu.

OSMANLI'NIN VERDİĞİ 12 ADALAR

1947 yılında İtalya tarafından Yunanistan’a terk edilen Ege Denizi’ndeki 12 Adalarla ilgili yalanını devam ettiren Mehmet Hakan Sağlam, İsmet İnönü için, “12 Adaları ya biz burayı nasıl koruyacağız diye kalkmış Yunanlılara vermiş, ya bu adam vatan hainidir” ifadelerini kullandı.

12 ADALAR 1912'DE İTALYA'YA BIRAKILDI

Osmanlı toprağı olan Trablusgarp, 1911 yılında İtalya tarafından saldırıya uğradı. Bu olay neticesinde İtalya ve Osmanlı arasında savaş başladı. Mustafa Kemal Atatürk’ün de aralarında bulunduğu subaylar gönüllü olarak bu bölgeye gitti. Osmanlı’nın Trablusgarp’taki savaşı kaybetmesinin ardından İtalya, savaşı Ege Denizi’ne taşımak için 12 Adayı işgal etti. 1912 yılında yapılan anlaşma sonucu Trablusgarp, Osmanlı egemenliğinden çıktı, 12 Ada da İtalya’ya bırakıldı. 

OSMANLI TARAFINDAN İMZALANAN UŞİ ANLAŞMASI

1912 tarihinde yapılan bu anlaşma bizim tarihimizde ‘Uşi Anlaşması’ olarak geçerken, resmi adı ‘Lozan Anlaşması’dır. 15 Ekim 1912 tarihinde İtalya ile Osmanlı arasında imzalanan Lozan Anlaşması’nın (Uşi Anlaşması), Milli Mücadele döneminden sonra, 24 Temmuz 1923’te İsmet İnönü tarafından imzalanan Lozan Anlaşması ile hiçbir ilgisi yoktur. Osmanlı Devleti döneminde İtalya’ya verilen 12 Adalar, İsmet İnönü tarafından imzalanan Lozan Anlaşması’nda gündeme dahi gelmedi.

HER İKİ ANLAŞMADAKİ İSİM BENZERLİĞİNİ KULLANIYORLAR

Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü düşmanı birçok kişi, bu isim benzerliğinden faydalanmak suretiyle ya da tarih bilgilerinin zayıf olması nedeniyle Osmanlı döneminde verilen 12 Adalar meselesini, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucularına hakaret etmek amacıyla kullanıyorlar.

İşte o skandal görüntüler:

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum