Mehmetçiği öldüren komutandan iğrenç savunma

Mehmetçiği öldüren komutandan iğrenç savunma

Bursa Gemlik’te nöbet sırasında telefonda konuştuğu esnada başçavuş Osman Hancı tarafından kafasına miğferle vurulan ve daha sonra beyin kanaması geçirerek fenalaşan er Gökhan Kılıç’ın davasında skandal bir savunma ortaya çıktı. İşte ayrıntılar;

Bursa’da vatani görevini yerine getiren ve bir nöbet sırasında annesiyle telefonda konuşurken komutanı tarafından yakalanan ve kafasına miğferle vurulan asker geçtiğimiz günlerde yoğun bakımda ki yaşam mücadelesini kaybetti.

Er Gökhan Kılıç’ı öldüren başçavuş Osman Hancı ise skandal bir savunma yaptı. Hancı’nın avukatları, er Gökhan Kılıç’ın, arkadaşının attığı narın başına gelmesi sonucu yaralanmış olabileceğini ileri sürdü.

Askeri tahkikat dosyasına göre er Kılıç’ın hastaneye kaldırıldığı ve komaya girdiği dakikalarda Hancı, ‘Disiplinsizlik Fiil/Olayı Tespit Tutanağı’ hazırladı. Tutanakta Kılıç’ı nöbette telefonla konuşmakla suçlarken, ere miğferle vurduğunu yazmadı. Tutanakta şöyle deniliyor:

“Kılıç’a ‘Nöbete telefon getirilmeyeceğini bilmiyor musun’ dedim. Ürkek bir ses tonuyla ‘Biliyorum’ dedi. Diğer nöbetçinin nerede olduğunu tespit için çevreye bakarken duyduğum ses üzerine Kılıç’ın yere düştüğünü gördüm.”

 

AK Parti’den Kabe imamına şok sözler: Allah sizi kahretsin

Başçavuş Osman Hancı, 8 Ekim’de tahkikat kapsamında alınan ifadesinde de “Diğer nöbetçiye bakınırken kendiliğinden düştü” dedi. Ancak aynı gün ikinci ifadesinde, “Kompozit başlığını kafasına dokundurdum” diyerek ilk ifadesini yalanladı. Beş er, iki uzman çavuş ve bir üsteğmen ilk ifadelerinde bilgi sahibi olmadıklarını belirtse de iki er gün içinde ifade değiştirerek, “Kılıç, başçavuşun kompozit başlıkla kafasına vurduğunu söyledi” diye bilgi verdi.

Hancı’nın avukatları Gülten Ceylan, Nihat Ceylan ve Tuğba İzgi tarafından 22 Kasım’da savcılığa sunulan dilekçede, Kılıç’ın nöbet arkadaşı Ahmet Kızılcan ile karşılıklı nar atıp şakalaştıklarını iddia ederek, “Atılan narlardan kafasına isabet etmiş olabileceği şüphesi doğmaktadır” dedi. Avukatlar Kılıç’ı uyuşturucu kullanma ve satmakla da suçlayarak bu konuların araştırılmasını istedi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.