Melih Gökçek’in yerine geçecek 4 aday

Melih Gökçek’in yerine geçecek 4 aday

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını tam 23 yıl sürdüren fakat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istifa et çağrısına sessiz kalmayan Melih Gökçek geçtiğimiz günlerde görevini bırakmak zorunda kaldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek’in ise yerine hangi ismin geçeceği en çok merak edilen konular arasında yerini aldı.

Cumhurbaşkanlığı Sistemini öngören Anayasa Değişikliği Referandumu sonucunda Ankara’da ‘HAYIR’ oylarının önde çıkması AKP’yi telaşlandırdı ve yerel seçimler öncesinde bir değişikliğin yapılması Erdoğan tarafından ısrarla talep edildi. Bunun üzerine Melih Gökçek görevinden istifa etti.

Bu gelişmelerin ardından ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı kimin olacağı tartışmaları yaşanmaya başlandı. Ankara kulislerinde dolaşan iddialara göre Melih Gökçek’in yerine, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın isimleri geçiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Azerbaycan ziyaretinin ardından Ak Parti Genel Merkezinde Ankara’nın yeni başkanı için bir toplantı yapacağı, adayları değerlendireceği ve nihai kararını açıklayacağı öğrenildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.