Memur sınavlarına gireceklere sorular dağıtıldı

Memur sınavlarına gireceklere sorular dağıtıldı

Kayseri’de memur sınavlarına gireceklere soruların dağıtıldığı ifade edildi. İşte ayrıntılar;

Kayseri'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan dava açılan, KHK ile kapatılan Anadolu Hukuk Derneği (AHUDER) yöneticisi ve üyesi 5'i tutuklu 17 avukatın yargılamasına devam edildi.

Tutuklu sanık eski AHUDER Başkanı S.G, bazı avukat arkadaşlarıyla gittiği oturma grubunda ‘Sami Hoca’ adında birinin dini sohbetler gerçekleştirdiğini belirtti. Sohbet hocasının iş yerine geldiğini ve kendisinin telefonuna bir program yüklediğini ileri süren S.G, şunları anlattı:

"Bana bir mesajlaşma programı olduğunu ve oradan yazışabileceğimizi söyledi. Ben de indirdim. Zaman zaman bu programı kullandım. Dosyada bulunan ByLock içeriklerini hatırlamıyorum. Dosyada, Melikşah Üniversitesi davasında yargılanan sanıkların emniyet sorgusunda avukatlığını yaptığım yer alıyor. Bu operasyonun sonunda adliye önünde bir açıklama yaptım. Bu açıklamayı bir örgüt adına değil, kişisel görüşlerimi aktarmak için yaptım.”

Tanık avukat Yakup Yurtsever ise "FETÖ diye bir örgüt varsa AHUDER, bu örgütün yan koludur. Bu dernek Kayseri Barosu'na alternatif olarak kuruldu" diye konuştu.

Öte yandan Yurtsever, AHUDER'de memur sınavlarına girecek insanlara sınav sorularının dağıtıldığını iddia etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.