Menzil mi, Süleymancılar mı?

Menzil mi, Süleymancılar mı?

Türkiye'de en çok müride sahip olan Fetullah Gülen cemaatinin 15 Temmuz ihanetinden sonra gözler diğer 2 büyük cemaat olan Menzil ve Süleymancılara çevrildi. Hangisi daha çok tehlikeli

Nurcuların "Bediüzzaman" dedikleri Sait Nursi ( Said-i Nurs-i )'nin Risale-i Nur kitapları ile yetişen Fetullah Gülen cemaatinin daha sonra FETÖ ( Feullahçı Terör Örgütü) olarak anılmaya başlaması 15 Temmuz'da CIA destekli darbe girişimleri ile başladı. 

40 yıllık geçmişi olan bir cemaatin bir gecede karar değiştirip terör faaliyetine girişmiş olması mümkün olmadığına göre, Türkiye'de neredeyse her kesim tarafından itibar gören Gülen'in, başından beri Sait Nursi gibi Türkiye düşmanlığı üzerine çalıştığı çok sonradan fark edildi.

15 Temmuz'dan  tespit edilebilen örgüt üyeleri yakalandı, haklarında davalar açıldı, devletle ilişkileri kesildi. 

 

rapor-002.JPG

 

TEHLİKE BİTTİ Mİ?

Fetullah Gülen cemaati kadar zararlı ve tehlikeli olan başka cemaat ve tarikatların varlığı "şimdilik" pek dikkat çekmiyor.

Gülen cemaatinden başka 2 cemaat daha var ki, bunların örgütlenmesi, ekonomik kaynakları, basın-yayın kuruluşları gelecekte yeni bir terör örgütünün ayak sesleri mi diye sorgulanıyor.

Bu cemaatler, Menzil ve Süleymancılar.

Her iki cemaat için de aynı endişeler ve korkular yaşanıyor, bunlar basında, köşe yazılarında ve siyasilerin demeçlerinde açıkça belirtiliyor.

Menzil'in sahip olduğu holdingleşmiş ekonomik gücü ve devletin bazı kurumlarında teşkilatlandığı iddiaları ise sürekli yazılıyor.

Süleymancıların ise, sahip olduğu yurtlar ve kurslar ile çok büyük bir genç nüfusa etki ettikleri biliniyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın geçen yıl yayınlanan ve basına sızan "Tarikatlar Raporu" bu tehlikeyi gözler önüne seriyor.

Raporda, Süleymancılar için "dış istihbarat örgütü bağlantısı" ihtimali üzerinde durulması ise akıllara CIA'ın yönetimindeki FETÖ'yü getiriyor.

Nurcuların çok sert tepki gösterdiği Diyanet'in raporunda Süleymancılar için şu ifadeler yer alıyor:

“Süleymancılarla ilgili olarak, onların, birtakım yabancı istihbarat örgütleriyle bağlantısı olduğu iddialarının ciddiye alınması ve yeni bir FETÖ ile karşılaşmamak için gerekli incelemelerin yapılması, üzerinde durulması gereken önemli bir konudur.”

Türkiye aynı hata ile ikinci defa karşılaşmamak, ikinci bir cemaat kalkışması yaşamamak için bu uyarıları dikkate alıyor mu?

Bu soru gündemdeki yerini koruyor. 

YURTLAR VE KURSLAR İMPARATORLUĞI

Türkiye'de ve yurtdışında yüzlerce yurt ve kurs Süleymancıların yönetiminde bulunuyor. Diyanet'in kuran kursları ile ilgili tebliğine rağmen kurs işletmeye devam ediyorlar. Yurtlarında binlerce müritleri var. AK Parti ile kavgalılar. Siyaset ile o kadar iç içe girmişler ki, Süleyman Hilmi Tunahan'ın torunu Fatih Süleyman Denizolgun'u AK Parti'den milletvekili olduğu için cemaatten dışladılar ve Denizolgun'un yurtlara girmesini yasakladılar. 

 

 

sul.JPG

 

siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.