Menzil'in bilinmeyenleri! 'Emniyet Müdürü, Savcıya bağırdı: Şıha bağlı olacağınıza, devlete, bayrağa bağlı olun'

Menzil'in bilinmeyenleri! 'Emniyet Müdürü, Savcıya bağırdı: Şıha bağlı olacağınıza, devlete, bayrağa bağlı olun'

Saygı Öztürk bugünkü köşesinde Menzil Cemaati'nin bilinmeyenlerini yazdı. Öztürk, bir Emniyet Müdürü'nün bir Cumhuriyet Savcısı'na bağırdığını iddia etti.

SİYASETCAFE.COM'U THREADS'TE TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

 

Menzil Cemaati Şeyhi Abdülbaki Erol'un hayatını kaybetmesinin ardından gündeme gelen cemaatle ilgili Sözcü Yazarı Saygı Öztürk bilinmeyenleri yazdı.

Menzil Cemaati'nin şeyhleriyle konuştuğunu belirten Öztürk, bu konuyla ilgili de yazdığı kitabı hatırlattı.

'Çok gizli' kayıtlı belgelere de ulaştığını aktaran Öztürk bir Emniyet Müdürü'nün Cumhuriyet Savcısı'na "Şıha bağlı olacağınıza, Allaha, devlete, bayrağa, temsil eder gibi göründüğünüz adalete bağlı olunuz" dediğini iddia etti:

"Menzil şeyhleri, Türk basınında sadece bana konuştu. Kendileriyle kapsamlı röportajlar yaptım. “Gittim, gördüm, konuştum ve Menzil”i yazdım. Bir tarikatın iki yüzünü belgelerle ortaya koydum. “Çok gizli” kayıtlı belgelerde, bürokrasinin içine düştüğü durum da ortaya çıkıyordu. Bir tutanakta, Emniyet Müdürünün Cumhuriyet Savcısına, telefonda “Şıha bağlı olacağınıza, Allaha, devlete, bayrağa, temsil eder gibi göründüğünüz adalete bağlı olunuz” sözleri bana çok çarpıcı gelmişti."

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.