Meral Akşener '...demokrasi perdesini kapatır' sözleriyle ne demek istedi?

Meral Akşener '...demokrasi perdesini kapatır' sözleriyle ne demek istedi?

İYİ Parti genel Başkanı Meral Akşener’in bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte yaptığı ortak basın açıklamasında kullandığı dil eleştirilere sebep oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Merkezinde Genel Başkan Meral Akşener'le bir araya geldikten sonra bir basın açıklaması yaptı.

Basına kapalı görüşmenin ardından iki lider düzenledikleri ortak basın toplantısında seçimlere yapılan itirazlara tepki gösterdi. 

Bir TKP’li bir bağımsız belediye başkanlığı kazanılan Türkiye’de hiçbir ilde belediye başkanlığını alamayan ve PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin desteği ile CHP’nin Ankara adayını seçtiren İYİ Parti Genel Başkanı Akşener seçim sürecinde tehdit eder gibi açıklamalar yaptı. 

AKŞENER NE DEMEK İSTEDİ?

Akşener’in açıklamasında satır arasındaki bir cümle dikkatlerden kaçmadı.

Meral Akşener, “Türkiye tersi bir durumla karşılaştığında demokrasi perdesini kapatır” sözlerini ifade eden Akşener’in ne demek istediği çeşitli yorumlara sebep oldu.

Sosyal Medya’da “Akşener darbe çağrısı mı yaptı”? gibi yorumlara sebep olan bu sözlerin arkasında bir gezi ayaklanması veya yeni bir 15 Temmuz kalkışmasını mı ima etmek istiyor gibi yorumlar dikkat çekti.

AKŞENER ZOR DURUMDA

MHP’den ihraç edildikten sonra kurduğu Parti’de bir türlü başarı elde edemeyen Meral Akşener’in Parti içindeki otoritesi de ciddi oranda kaybolmaya başladı. 

Kurucu üyelerin istifaları ve sonrasında yeniden başlatılan kongre istekleri Akşener’i zor durumda bırakıyor. 

15 Temmuz darbe girişiminden önce sürekli “Ben Başbakan olacağım” şeklinde açıklamalar yapan Akşener’in Milletvekili bile olamaması ve büyük ümitlerle İYİ Parti’ye gelen Ülkücüleri hayal kırıklığına uğratması tartışmaları alevlendirdi. 

31 Mart Seçimlerinden de başarısızlıkla çıkan Meral Akşener’in bu tür tehdit dili ve demokrasiyi hedef alan konuşmalarının tepki ile karşılandığı yorumları yapılıyor.

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum