Mersin'de Korku ve Panik Yaşanıyor Bombalı Saldırı Yapıldı

Mersin'de Korku ve Panik Yaşanıyor Bombalı Saldırı Yapıldı

Mersin'de polis servis aracı geçiş esnasında bomba yüklü motosikletin uzaktan kumanda ile patlatılması neticesinde 12 polis yaralandı.

Yaralılar, olay yerine gönderilen ambulanslarla hastanelere götürüldü. Mersin Valiliği patlamada yaralanan polislerin durumu iyi olduğunu duyurdu.

Saldırıyla ilgili Meclis'te açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye'nin terörle mücadelesi kararlı bir şekilde devam edecektir.

Mersin kent merkezinde Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne ait servis aracına bombalı saldırı yapıldı.

Olay saat 17.20 de merkez Yenişehir İlçesi'nde olan Okan Merzeci Bulvarı Dikenli Yol Kavşağı'nda yaşandı. 

Mesai çıkışı polis servis otobüsü geçiş esnasında yol kenarına park halinde duran motosiklet uzaktan kumanda ile patlatıldı. 

Otobüsün arka kısmına denk gelen  patlamada 12 polis yaralandı. Büyük paniğe yol açan bombalı saldırı sebebiyle olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve itfaiye ekipleri gönderildi. Çevrede ise birçok binanın camları kırıldı.

Araç trafiği kilitlenince ekipler bölgeye güçlük içinde gelebildi. Sağlık görevlilerin ilk müdahalesini yaptığı yaralılar, Mersin Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Şehir Hastanesi ve Toros Devlet Hastanesi'ne gönderildi.

OTOBÜS ALEV ALDI

mersinde-korku-ve-panik-var-bombali-saldiri-yapildi-001.jpg

Patlamada alev alan otobüs ise itfaiye ekipleri tarafından kısa zaman içinde söndürüldü.

mersinde-korku-ve-panik-var-bombali-saldiri-yapildi,.jpg

Olay Yeri İnceleme ekipleri bölgeye güvenlik çemberine aldı. Patlayan motosikletin parçaları ise tek tek incelendi.

Bu sırada Mersin Valisi Ali İhsan Su ile Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ola yerine gelerek olay hakkında bilgi aldı. Siviller ise bölgeden uzaklaştırıldı.

VALİLİK 12 POLİS YARALANDI  POLİSLERİN HAYATİ TEHLİKESİ YOK

Mersin Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İl Emniyet Müdürlüğümüze ait personel servis aracı Yenişehir ilçesi Dikenliyol mevkiinde seyir halindeyken meydana gelen patlamada 12 polis memurumuz yaralanmış olup, hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Patlama ile ilgili çok yönlü olarak yapılan araştırmalar devam etmektedir.

BAŞSAVCI 3 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ 

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan da  yapmış olduğu  açıklamada, Olayda 12 polisin yaralandığı ve yaralıların kentteki çeşitli  hastanelere kaldırıldı. Ercan, "Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma  başlatıldı.

Patlamanın sebebini araştırıyoruz. Olayı soruşturmak üzere 3 savcımızı görevlendirdik.

HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Saldırıyla alakalı Meclis'te açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Şu anda olay taze, henüz net rakamları, olaya dair detaylı bilgiyi verme imkanım yok.

Elimde bazı bilgiler var, onlarda teyitli değil. Yaralılar olduğuna dair bilgiler var.

Ambulanslar olay yerine ulaşmıştır. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye’nin terörle mücadelesi her şeye rağmen her şartta devam edecek.

Bunlar terörle mücadelemizi zaafa düşürmez Türkiye’nin daha etkin mücadelesi bundan sonra da devam edecektir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.